Kompisdeckarna-bokorientering 2022

Ett spännande bokäventyr runtom i Åbo

Rikta dig till läsning! -läskunnighetprojekt, Åbo stadsbiblioteks barnavdelning Saga och Åboförfattaren Eva Höglund ordnar ett spännande bokäventyr, Kompisdeckarna-bokorientering, 4–30.4.2022 runtom i Åbo och på nätet.

Boken Kompisdeckarna löser paketmysteriet av Åboförfattaren Eva Höglund i likhet med bokorienteringen utspelar sig i Åbo.

VAD?

Kompisdeckarna-bokorientering är ett spännande bokäventyr som baserar sig på detektivromanen Kompisdeckarna löser paketmysteriet (2020) av författaren Eva Höglund. Boken i likhet med bokorienteringen utspelar sig i Åbo.

Bokorienteringen består av åtta kontroller, som i sin tur innehåller citat ur boken samt olika funktionella uppgifter som säkert väcker intresse hos alla äventyrslystna detektiver! Citaten utspelar sig i närheten av varje kontroll så att orienteringen ger en klar och tydlig bild av handlingen och miljön i boken. Uppgifterna kan göras även utan att ha läst boken på förhand.

Orienteringen är öppen för alla, men den är speciellt riktad till bokens målgrupp, d.v.s. barn och unga mellan 9–12 år.

Kompisdeckarna löser paketmysteriet (2020) på Vaski-nätbibliotek.

VAR?

Kontrollerna för Kompisdeckarna-bokorientering:

  • Åbo slott/vid slottporten
  • Barkerparkens lekplats
  • Idrottsparken/Paavo Nurmis alle
  • Biologiska museet
  • Samppalinnaparkens lekplats
  • Vårdbergsparken/Åbo Sommarteater
  • Åbo stadsbibliotek/barnavdelning Saga
  • Kuppisparken/Äventyrsparken

Orienteringen i sin helhet finns också på webben så att man kan äventyra runtom i Åbo och vara en riktig kompisdetektiv oavsett plats och tid!

Bokorientering på webben (Thinglink)

NÄR?

Orienteringen startar på måndag 4.4. och är tillgänglig för alla att ta del av ända fram till lördagen 30.4.

Orienteringen lanseras under Läsveckan 2022 (4–10.4). Läsveckan 2022 lyfter fram den sociala betydelsen av läskunnighet ur ett globalt perspektiv. Runtom i världen är läskunnighet för många ett viktigt överlevnadssätt och läsning ett privilegium: Läsveckan 2022/Läscentrum.


Kontakt:

Henrik Hurme, läskoordinator (henrik.hurme@turku.fi, 040 5411706)

(Rättigheter till förändringar förbehålls.)