Ötökät liikkuvat kesällä ja niiden elämää on kiva tutkia. Mukava ötökkäsivusto missä kivaa eheytettyä materiaalia on Virtuaaliseikkailu ötököiden maailmassa. Videoissa taidevinkkejä sekä hyvää tietoutta ötököistä. Katsokaa vaikka yhdessä älytaulun kautta.
Kokeillaan tekoälyä ja piirretään oma ötökkä, kerrotaan siitä hieman. Scribble -sivusto luo kuvan piirretyn ja kerrotun perusteella. Tyhjennä ensin sivulla näkyvä piirroskuva Clear -painikkeesta ja poista teksti alla olevasta tekstikentästä. Piirrä ruutuun oma ötökkä (tai ihan mikä tahansa muu asia) ja kerro siitä tekstikenttään muutamalla sanalla englanniksi.
Esimerkissä piirros ja kuvailu ”one pink and one blue worm” sekä tekoälyn tekemä kuva. Mietitään tehtävän jälkeen, onko tekoälyn piirustuksen ja kuvauksen perusteella luomaa ötökkää oikeasti olemassa? Mistähän tekoäly keksi julkaista juuri tuollaisen kuvan…
Ötököistä löytyy loruja joka päiväkodista, nappaa mukavia loruja omien sekaan tästä.
Luonnossa voi tehdä tutkimisen lisäksi erilaisia tehtäviä. Näitä löytyy lisää blogimme Luontoon! sivulta sekä tästä linkistä eskareille mukavaa haastavampaa puuhaa. Tutkimisen lisäksi tarvitaan tietoiskuja. Upeat valokuvalliset tietoiskukortit voi vaikka napata mukaan metsään tulosteina tai avata iPadillä sivusto netistä valmiiksi päiväkodilla ja katsella kuvat läpi luonnossa.
Jos talostasi löytyy Easi scope -mikroskooppi on nyt hyvä ottaa se ulos mukaan ja tutustua ötököihin sen kautta. Liitä se iPadin sovellukseen xploview (lataa Yritysportaali -sovelluskaupasta) ja saat iPadille kaikki kuvat näkymään samaan aikaan kun käytät mikroskooppia.
Kierrätysmateriaalista saa kivasti askarreltua erilaisia ötököitä, pieni vinkkisivusto löytyi netistä. Mitä jos laittaisitte itse askarrellut ötökät luontoon ja kuvaisitte kivoja videoita iPadillä. Voit myös tulostaa kivat piirretyt kuvat ötököistä ja tehdä niistä lasten kanssa keppinuket ja kesäteatteriesityksen, minkä voisi kuvata iPadillä ja näyttää koko talolle heijastaen vaikka Appletv:n kautta älytaululle.
Montako ötökkää löydätte kesän aikana? Tulosta oma asukaslaskuri ryhmän seinälle ja väritelkää ötökkä määrää päivittäin taulukkoon.
Ötököiden tunnistaminen on usein hankalaa, apuja siihen löytyy Ötökkätieto -sivustolta. Sivuston ötökkägalleriasta löytyy 52 kategoriaa eri ötököistä.
Ötököistä löytyy paljon värityskuvia netistä.
Liikkuvan toukan voi askarrella pillistä tai paperista. toukkien kanssa voisi pitää vaikka kisan puhaltamalla niitä eteenpäin pillin avulla, näin samalla harjoitellen keuhkojen vahvuutta. Pillitoukan kanssa voisi iPadin sovelluksella iMovie kuvata vaikka toukan elämää pienelokuvan ulkona luonnossa.
Sadepäivänä voi älytaululle tai videotykillä heijastaa Minusculen pieniä ötökkävideoita. Videoissa ei tarvitse osata edes kieltä sillä ötökkäkielen ymmärtäminen riittää.
Mukavia hetkiä ötököiden parissa!