Suomen luonnon päivä 26.8.23

Suomen luonto on kaunis ja sitä on syytäkin juhlia. Mitä tekisitte lasten kanssa luonnossa digitaalisuutta hyödyntäen?

Kuvaaminen näin alkusyksystä ohjaa lasta iPadin käyttöön sujuvasti.kuvakehyksissä metsä. Askarrelkaa vaikka lasten kanssa omat kuvakehykset ja etsikää luonnosta hyvä taidetaulupaikka mihin lapsi asettaa kehykset ja kuvaa oman taideteoksensa. Nämä taideteokset kun tulostaa seinälle niin saadaan Suomen luonto taiteellisena myös sisälle hyödyntäen digitekniikkaa.

Metsäretkellä napatkaa lasten kanssa maasta mukaan luonnon sopivia salaisuuksia ja tutkikaa niitä dokumenttikameran kautta yhdessä sisällä. Löytyykö salaisuuksien seasta ehkä pieniä ötököitäkin?! Voit myös hyödyntää tutkimusvälineenä iPadiä peilaamalla sen appleTv:n kautta älytaululle niin saat ”liikkuvan dokumenttikameran” käyttöösi.

Syksyinen puu. Onko ryhmälläsi jo oma tutkimuspuu, jonka kasvun ihmettä voi seurata koko vuoden. Metsäretkellä valitkaa yhdessä lasten mielestä sopiva tutkimuspuu ja merkatkaa se vaikka naruun pujotetulla laminoidulla lapulla ja kuvatkaa puu. Jokaisella metsäretkellä tutustukaa puun kasvuun ja muutoksiin ja kuvatkaa puu iPadillä. Keväällä työstäkää kuvista ”time laps” kuvasarja puun muutoksista ja esitelkää se myös vanhemmille. Paljonko puu ehti kasvaa ja muuttaa muotoaan vuoden aikana -Kasvun ja luonnon ihmeet tallennettuina!

Lisää Suomen luonnonpäivän ideoita löydät heidän nettisivuiltaan!