Digivinkit vuodenaikaan – kesä

Kesä on touhuilun, tutkimisen ja ulkoilun aikaa. Tästä artikkelista löydät kesäisiä digipuuhavinkkejä niin aurinkoisiin kuin sateisempiin päiviin.

Piirretty myyrä silmalasit päässä.Tomaatit, viinimarjat, porkkanat, kaalit, kesäkurpitsat… muun muassa näiden puutarhasta tuttuihin kesäherkkuihin pääsee tutustumaaan Myyrän mielikasvikset -sovelluksen avulla. Etsikää porkkanan muotoisia asioita ja kuvatkaa ne. Esittäkää pitkulaisia, käyriä kesäkurpitsoja lattialla venytellen. Miltä viinimarjat maistuvat?

Myyrän mielikasvikset -sovelluksesta löytyy monipuolisesti pohdinta- ja toimintetehtäviä jokaisesta kauden herkusta. Sovelluksessa myös leikki-ideoita sekä minipelejä. Löydät sovelluksen Yritysportaalista nimellä Mole`s vegetables.

Oletteko kuunnelleet ja katselleet Sipe-nallen seikkailuja Youtubesta ja opetelleet samalla tukiviittomia? Kannattaa tutustua näihin lyhyiin, kivoihin loruihin. Alla esimerkkinä Sipe-nallen kesä – loru.

 

Kielileikki – nimisellä Youtube -kanavalla pääsee seuraamaan labradorinnoutaja Bobon seikkailuja. Videoissa käytetään tukiviittomia ja lisäksi niissä on kuvatuki. Kanavalla on videoita jo lähes kaksikymmentä. Alla olevalla videolla kerrotaan Bobon ja hänen ystävänsä Aisun kesälomasta.

Jälkiä hiekassa – materiaalin myötä voidaan tehdä aistiseikkailu rannalle. Materiaali on kuvitettua ja visuaalista.

Luonnonkukat on Papunetista löytyvä selkeäkielinen verkkokirja, jossa on esitelty kuvina Suomen luonnossa kasvavia kukkia. Jokaisen kuvan kohdalla voi lyhyen tekstin joko lukea tai kuunnella.

 

Papunetin kesäpähkinä -tehtävissä etsitään kuvasta asioita, annettujen vihjeiden avulla. Tehtävissä on kolme eri vaikeustasoa.
Vuodenajat – mikä puuha kuuluu mihinkin vuodenaikaan? -tehtävässä on ideana siirtää toimintakuvat oikean vuodenajan kohdalle. Lataa tehtävä koneellesi ja avaa Note3 -sovelluksessa. Note3 -sovellus on tietokoneella ladattava sovellus, jolla voi itse tehdä omanlaisiaan tehtäviä kosketustaululle. Voit ladata blogimme Note3 -tehtäviä -sivulta myös valmiita tehtäviä (ja muokata niitä ryhmäsi tarpeita vastaavaksi).

Katso alta kesällä 2021 julkaistut artikkelit kesäpuuhiin:

Kesäpuuhaa varhaiskasvatukseen: vesi

Kesäpuuhaa varhaiskasvatukseen: ötökät