Virtuaalivierailut museoihin

18.5. on Kansainvälinen museopäivä, jonka teemana vuonna 2022 on ”The Power of Museums” eli Museoiden voima.

Oletko pohtinut, miltä Turku näytti lähes 200 vuotta sitten? Tehkää aikamatka ja piipahtakaa tutustumaan 🙂 Samasta paikasta, Digimuseon sivuilta löytyy myös lukuisia muita virtuaalisia näyttelyitä. Sivuilta pääset tutustumaan mm. Suomen Joutseneen ja sen historiaan sekä presidentin linnaan.

Presidentinlinna, Helsinki, Suomi, NähtävyysMinkähän väriset verhot on presidentin työhuoneessa? Kuinka monta kattokruunua löydätte presidentinlinnan huoneista? Kierros alkaa linnanpihalta, sisään käydään Esplanadin pääsisäänkäynnin kautta.
Presidentinlinnan virtuaalikierros

 

Oopperan ja baletin virtuaalinäyttämöltä löydätte tuttuja ja vähän tuntemattomampiakin ooppera- ja balettiesityksiä. Sivulle mentyäsi, valitse kategorioista Lapsille ja sitten sopivaa esitystä valitsemaan
Stage24 – Ooppera – Baletti

 

Suomi, Kartta, Lippu, Eurooppa, Maa

Virtuaalisesti on mahdollista päästä kurkistamaan myös Suomen kansallismuseon digitaaliseen kokoelmaan. Sieltä löytyy mm. perusnäyttelyiden helmiä ja pääsee tutustumaan Suomen tarinaan  (presidentin käätyihin, muumihahmoihin jne.): Suomalaiset ovat outo, mutta onnellinen kansa!
Digitaalinen kokoelma – Suomen kansallismuseo

 

Klaffi, Elokuva, Leikata, Elokuvanteko, VideoElokuvapolun esipolku tarjoaa lapsille sopivia lyhytelokuvia ja niihin liittyviä tehtäviä (keskustelutehtäviä lyhytelokuvien sisällöstä, tunnetehtäviä). Tehtävät sopivat mainiosti eskarilaisten kanssa yhdessä pohdittaviksi. Lyhytelokuvien joukosta löytyy mm. nostalgisia, aikuisille omasta lapsuudestaan tuttuja Käytöskukka -animaatioita. Samalta sivustolta löydät myös tietoa ja pohdintatehtäviä animaatioiden tekemisestä, elokuvan rakenteesta ja äänimaailmasta. Tunn
Elokuvia ja tehtäviä – (kavi.fi)

 

Lentokoneista kiinnostuneille ehdottomasti mielenkiintoisin virtuaalikierros löytyy Ilmavoimamuseosta. Siellä pääset virtuaalisesti tutustumaan yli kahteenkymmeneen vanhaan lentokoneeseen.
360° Finnish Air Force Museum

 

Maa, Maapallo, Maailman, Amerikka, Maantiede, PlaneettaLuonnontieteellinen museo Luomus sijaitsee Helsingissä, mutta nyt museon Muutosta ilmassa 360° -virtuaalikierrokselle pääsevät kaikki. Näyttelyssä käydään läpi maapallon menneisyyttä ja pohditaan tulevaa. Mikä on ihmisten rooli?
Luonnontieteellinen museo

 

Suomaisen arkkitehdin, Alvar Aallon tuotantoon pääsee virtuaalisesti tutustumaan sekä Alvar Aallon museossa sekä ateljeessa.
Alvar Aalto Museum
Alvar Aaltlon Ateljee

 

Suomen lasimuseo sijaitsee Riihimäellä. Lasimuseon nettisivujen kautta on kuitenkin mahdollista päästä tutustumaan museon näyttelyihin netin välityksellä.
Virtuaalinäyttelyt — Suomen Lasimuseo

 

Gallen-Kallelan museon virtuaalisessa näyttelyssä pääset tutustumaan taitelijan tärkeimpiin teoksiin.
Gallen-Kallelan Museo

 

Didrichen -museon virtuaalikierroksen tarjoavat 360° näkymien lisäksi myös ääniopastuksia.
Virtuaalimuseo | Didrichsenin taidemuseo | Helsinki

 

Suomenlinna on varsinainen kulttuuriaarre Helsingin edustalla. Tutustukaa yhdessä Suomenlinnaan virtuaalisesti. Maisemia voi tarkastella joko kesäisissä tai talvisissa maisemissa.
Suomenlinna 360°

 

Porvoon museon nettisivuilta löydät virtuaaliopastuksia eri taidemaalareiden näyttelyihin. Tutustukaa näiden videoiden kautta myös Porvoon museoiden muihin näyttelyihin.
Virtuaaliopastuksia / Virtualguidningar (porvoonmuseo.fi)

 

Artikkelin kuvat: Pixabay.com