Näytöntallennus iPadilla

iPadeissa on helposti käyttöön otettava ominaisuus, jota käyttämällä voidaan tallentaa iPadin näytön tapahtumat. Lisää näytöntallennus iPadin ohjauskeskukseen (ohje löytyy alla olevasta videosta). Ohjauskeskuksesta näytöntallennus on helppo ottaa käyttöön (kuvassa iPadin ohjauskeskus, joka löytyy sipaisemalla iPadin oikeasta yläkulmasta alaspäin). Ennen näytöntallennuksen aloittamista voit valita, tallentuuko samalla myös iPadista tulevat äänet vai iPadin ulkopuoliset äänet.

Näytöntallennuksella tehdyt videot ovat mitä parhainta pedagogista dokumentointia. Lataa videot päiväkotisi / ryhmäsi Teams -tiimin kansioon ja jaa vanhemmille 🙂 Mikäli vanhemmilla on aikaa tuonti- tai hakutilanteessa, voi lapsi katsoa videon suoraan iPadilta vanhempien kanssa.

Näytöntallennusta voi hyödyntää esimerkiksi:

  • Lapsen kanssa Book Creator -sovelluksella tehdyn kirjan tallentaminen videoksi
  • Kultakutri ja kolme karhua -sovelluksesta käyttäessä, kun lapsi itse sanoittaa tutun tarinan
  • Fuzzy House lite / Wonder Woollies / Playhome Lite -nukkekotisovelluksia käytettäessä, kun lapsi haluaa tallentaa kertomansa tarinan
  • Musiikkisovellusten musiikin tallentamiseen.
  • Draw&Tell -sovelluksella tehtyjen tarinoiden tallentamiseen
  • Opastusvideoiden tekemiseen, joissa tarvitaan iPadin näytön näkymistä.

Katso ohje näytöntallennuksen käyttöön tästä:

Tässä vielä Book creatorilla tehdystä kirjasta tallennus näytöntallennuksella. Book Creator osaa myös lukea tekstiä, tietokoneäänellä tosin.