Webkameroita Suomessa ja muualla

Netistä löytyy useita webkameroita, joiden kautta pääsee livenä seuraamaan useita kohteita, eri puolilla maailmaa! Tästä artikkelistä löytyy muutamia tällä hetkellä toimivia webkameralinkkejä. Web-kameralähetykset kannattaa näyttää kosketustaulun (tai videotykin) kautta, jos sellainen on käytössänne. Pääsee isompi porukka yhtä aikaa ihmettelemään 🙂

Mikäli katselette web-kameroiden antia kosketustaululta, suosittelemme
avaamaan videot läppärillä. Läppärin kautta videot toimivat parhaiten, saatte äänen kuuluviin ja kuvan näkyviin. Kosketustaulujen selaimet eivät välttämättä osaa näyttää Youtubessa olevia videoita. Lisäksi läppäreiden netti on useimmiten vahvempi ja toimivampi kuin taulun langaton netti.

Ensimmäisestä linkistä pääsee kurkistamaan oman kaupunkimme, Turun, uuden kauppatorin muodostumista. Tsekkaa siis tästä Torilive. Näkyykö tuttuja? Ainakin paljon työkoneita näkyy, nyt kun rakennusurakka on vielä kesken!

Turun Tuomiokirkon torniin on asennettu kaksi web kameraa, mistä pääsee tutustumaan Turun keskustaan ”naakka-näkymästä”. Loistava tilaisuus kurkata maailmaa ylhäältä päin Kirkon tornista.

Kaikille lienee tuttuja WWF:n luontolivekamerat. Tänä keväänä pääsemme seuraamaan sääksi-pariskunnan pesintää Saimaalla sekä norppaliveä, jossa tänä vuonna seikkailee itämerennorppa. Tiesitkös, että itämerennorppa tunnetaan myös nimellä pohjanlahdennorppa.

Tiedätkö, mitä lokit puuhailevat tähän aikaan vuodesta? Tutustukaa lokkien elämään Lokki-live – kameroiden välityksellä. Niitä on kaksi: Lintuluoto sekä Lintusaari.

Huomenna mennään Korkeasaareen! Vai mentäisiinkö nyt heti? Webkameroiden välityksellä pääsee seurailemaan muutamien Korkeasaaren eläinten elämää, esim. aavikkokettujen ja apinoiden. Korkeasaaren eläinkamerat-sivulle pääsee tästä.

Lukuisia web-kameroita, joiden kautta voi tutustua eläinten elämään, löytyy EarthCam -sivun kautta. Kun sivua rullaa alaspäin, löytyy sieltä linkit mm. leijona-, delfiini- ja flamingo -webkamerasivuille. Live-lähetykset tulevat eri puolilta maailmaa, eläintarhoista. Mikäli ruutu on musta, saattaa sielläpäin maailmaa olla yö.

Miltä näyttää pandan, norsun, leijonan, kaljurotan tai gepardin arki eläintarhassa? Näihin kaveruksiin pääsee tutustumaan Smithsonian’s National Zoo -webkameroiden kautta.

San Diego Zoo:n nettisivuilta löytyy 13 webkameraa, joissa jokaisessa seikkailee eri eläin.