Turun kouluissa ja päiväkodeissa on tarjolla ruokaa, mutta huoltajia pyydetään varaamaan torstaina 18.11.2021 eväät

Turun kouluissa ja päiväkodeissa on tarjolla ruokaa, mutta huoltajia pyydetään varaamaan torstaina eväät

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ja Jyty ovat aloittaneet 17.11. klo 12 lakon, joka koskee kaikkea työtä, jota JHL:n ja Jytyn jäsenet tekevät Arkean Turun kohteissa.

JHL:n ja Jytyn lakko aiheuttaa sen, että Turun oppilaitosten ja päiväkotien ruokalistoihin tulee muutoksia torstaista 18.11. alkaen.  Aterian sisältö voi siis vaihdella aiemmin ilmoitetusta ja myös eri yksiköissä. Aterioiden sisältöä edelleen rakennetaan.

Turun kaupunki pyytää kaiken varalta huoltajia laittamaan lapsille kouluihin ja päiväkoteihin eväät mukaan torstaina 18.11. Eväiden on hyvä olla mahdollisimman hyvin lämpimässä säilyviä, sillä mahdollisuutta kylmäsäilytykseen ei ole. Vanhempia pyydetään myös harkitsemaan, onko mahdollista esimerkiksi tarjota päivähoidossa olevalle lapselle aamupalaa kotona.

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vanhuskeskusten, vammaispalveluiden, asumis- ja päihdepalveluiden ruokapalveluihin lakko ei vaikuta.

Ammatti-instituutin toimipisteistä Lemminkäisen ja Juhannuskukkulan koulutaloihin lakolla ei ole vaikutusta. Aterioita ei kuitenkaan tarjota lakon aikana Aninkaisten, Peltolan ja Kuormakadun ja Ruiskadun kampuksen koulutaloilla.

Vuorohoitopäiväkotien ruokapalvelut toimivat normaalisti lakonkin aikana.

Ruokalistamuutokset ovat todennäköisiä myös seuraavalla viikolla, sillä loppuviikosta ei pystytä tekemään esivalmisteluja alkuviikon ruokaa varten. Turun kaupunki ja Arkea Oy tiedottavat mahdollisista muutoksista heti, kun vaikutukset ovat selvillä.

Lisätiedot:
Timo Jalonen
kasvatus- ja opetusjohtaja
p. 050 432 3646