Vieraita Nummen koululla

Nummen koululla on viime viikkoina käynyt paljon vieraita koulupäiviä rikastuttamassa. 5A- ja 5B-luokilla oli kunnia saada vieraakseen kirjailija Roope Lipasti. Luokat ovat syksyn aikana lukeneet Lipastin Viikinkisolmu-kirjaa, ja saivat nyt ainutlaatuisen tilaisuuden kysellä kirjasta sen kirjoittajalta. Lipasti kertoi kiinnostavasti ja hauskasti kirjailijan työstä ja omista teoksistaan. Oppilaat esittivät kirjailijalle hyviä kysymyksiä ja halukkaat saivat vielä lopuksi nimikirjoituksen ja kaverikuvankin.

Oppilaat kuuntelivat tarkkaavaisina Roope Lipastin juttuja.
Roope Lipasti luki myös otteita Viikinkisolmu-kirjan jatko-osasta, Thorin pölystä.

Viidennen luokan ympäristöopissa on syksyn aikana käsitelty avaruuteen liittyvia asioita.  Siksi olikin hienoa saada vieraaksi myös todellinen avaruustietäjä, Janne Kommonen Lohjan Ursasta. Janne kertoi mielenkiintoisesti avaruusharrastuksesta ja taivaankappaleista. Kerrottavaa olisi riittänyt useiksi tunneiksi ja tunti eteni pitkälti oppilaiden kysymysten johdattelemana aiheesta toiseen. Erityisesti oppilaita tuntui kiinnostavan maan ulkopuolinen elämä, josta ei kyllä taida mitään varmaa tietoa olla, ainakaan vielä.

Janne Kommonen kertoi avaruusharrastuksesta ja vastaili oppilaiden visaisiin kysymyksiin.

Viides- ja kuudesluokkalaisille tarjoutui hieno tilaisuus oppia lisää arkeologiasta ja historiasta kun teologian tohtori Juho Sankamo piti oppitunnin aiheesta Indiana Jonesista arkeologian todellisuuteen. Sankamo on itse viettänyt paljon aikaa historiallisilla alueilla Lähi-Idässä ja esittelikin kiinnostavia kuvia arkeologisilta kaivauksilta.

Tohtori Juho Sankamo kertoi kiinnostavasti arkeologiasta.

Kiitos kaikille vieraillemme!