Vihreä päivä koulussamme 8.3.2016

 

vihreä1

Tiistaina 8.3. 2016 vietettiin koulussamme vihreää päivää.

Luokissa nautittiin luontotarinoista opettajan lukemina ja rauhoittavista väritystehtävistä. Luokat olivat valmistaneet etukäteen päivän teemaan – kuten luontoon, sen suojelemiseen, hyvinvointiin ja rauhoittumiseen – sopivia tehtäviä koulun käytäville. Seuraavassa on esimerkkejä päivän tehtävistä.

 

vihreä2

Yhdessä vihreän päivän tehtävistä koko luokka sai jumpata ja samalla opetella, miten puu alkaa kasvaa siemenestä ja päätyy lopulta paperiksi. Toisaalla oppilaat pohtivat ja kirjoittelivat vihreitä tekoja kierrätyspaperille ja harjoittelivat lajittelua.

vihreä3

Vihreän päivän visaiset kysymykset odottivat vastaajia ja komeita puita piirtyi paperille. Sarjakuvien opastamina oppilaat kuntoilivat ja kokeilivat, miten eläimet liikkuvat. Sorminäppäryys oli tarpeen käärittäessä sanomalehtipaperista kippoja taimien kasvattamiseen.

 

vihreä4

Vihreän päivänä koulussa ei tavattu laiskamatoja ainakaan siellä, missä oppilaat koettivat poimia listalta oikeitten eläinten nimiä ja erotella joukosta vilukissat ja muut kummat ”otukset”. Koululaisten kirjalliset taipumukset kehittyivät vihreitä runoja kirjoittamalla sekä kirjaimia ja tavuja järjestelemällä.

 

Teksti ja valokuvat Leena K.