Nummenpakan koulun ekaluokkalaisten yritykset lauantaikoulupäivänä 13.2. 2016

lauantai1

Nummenpakan koulun ekaluokkalaisten yrittäjyysprojekti huipentui lauantaikoulupäivänä 13.2. 2016: ekaluokkalaiset olivat kutsuneet vanhempansa koululle hemmoteltavaksi yrityksiinsä.

Taustaa

Ekaluokkalaisilla oli monenlaista puuhaa jo ennen lauantaikoulupäivää. Aluksi lapset tekivät ”tutkimuksen” tarkkailemalla vanhempiaan tai kyselemällä heiltä, miten lapset voisivat heitä hemmotella. Yhteisistä lukuisista ideoista lapset poimivat seitsemän parasta toteutettaviksi, ja oppilaat jakaantuivat kiinnostuksensa mukaan seitsemään pienryhmään. Niissä lapset suunnittelivat tarkasti ryhmänsä yrityksen valmistaman tuotteen tai palvelun, yrityksen nimen ja sen, mitä tarvikkeita pitäisi hankkia etukäteen. Yritykset mainostivat toimintaansa ekaluokkalaisten vanhemmille sekä paperisella tiedotteella että suullisesti.

 

lauantai2 lauantai3

Tässä suunnitellaan yritysten nimikylttejä.

 

Yritysten esittely

  1. Säihkyhelmi
    Säihkyhelmessä yrittäjät ohjasivat vanhempia valmistamaan kaulakoruja. Yritys oli saanut korunauhoja ja monenlaisia helmiä lahjoituksena.

lauantai42. Lennon ykköset

Lennon ykkösissä isät ja äidit saivat harjoitella lasten kanssa pitkälle liitelevän paperilennokin taittelua.   Lennokkien testausalue löytyi läheisestä käsityöluokasta.

lauantai5

3. Senjan ja Oonan sydänkorttipaja

Senja ja Oona opastivat paperisydämen taittelua. Sydämen sai liimata kartongille ystävänpäiväkortiksi tai jättää sen sellaisenaan kirjanmerkiksi.

lauantai6

4. Hieromisen maailma

Taitava hierojapari tarjosi Hieromisen maailmassa rentoutusta vanhempien hartioille ja päälle.

lauantai7

5. Power Games

Power Games –yrityksessä vanhemmat saivat testata itsetehtyjä pelejä hyvässä peliseurassa.

lauantai8

6. Osaathan nauraa

Osaathan nauraa –yrityksessä lapset lukivat vitsejä iltapäiväkerhon sohvanurkkauksessa – ja vanhemmat saivat hymyn huulille.

lauantai9

7. Välipalaihmeet

Välipalaihmeet valmistivat herkullisia lämpimiä chorizovoileipiä kotitalousluokassa ja tarjosivat niitä vanhemmille viinimarjamehun kera. Tarvikkeet oli saatu lahjoituksena.

lauantai10 lauantai11

Mitä yritykset tuottivat?

Yritykset eivät hinnoitelleet tuotettaan tai palveluaan, vaan oppilaat esittivät vanhemmilleen toiveen saada vapaaehtoisia rahalahjoituksia luokan keräyslippaaseen. Osan lahjoituksista oppilaat antaisivat hyväntekeväisyyteen Unicefille ja loput käytettäisiin oppilaiden omaan kevätretkeen.

Vaikka rahan ansaitseminen oli lapsista hienoa, monien lasten mielestä parasta päivässä oli se, että sai tuottaa iloa toisille.

lauantai12