Komea alku, kylmä taival

Spinnu nousee ja aurinko laskee Vandrockin kohdilla.

Talvipurjehdus alkoi, kun köydet irtosivat Manillan edestä kellon näyttäessä 9.50. Matka alkoi pilvisenä ja lämpötila oli hieman pakkasella. Tuulta ei juurikaan ollut ja keula suunnattiin ensiksi Ruissalon telakalle. Nopean pysähdyksen aikana tankkasimme Lokin vesitankit täyteen. Saaristossa veden saatavuus on tähän aikaan vuodesta on hyvin epävarmaa.

Sitten suuntasimme Seilin saaren, josta haimme valtavan kokoisen mantahaavin, jolla tehdään merentutkimusta. Matka jatkui vielä pitkään moottorilla, kunnes Nauvon ja Korppoon välissä nostimme spinnun ja isopurjeen ajassa 15.26. Keskituuli on noin 4 m/s.

Purjeiden operointi kylmässä meri-ilmassa sormet kohmeessa on huomattavasti vaikeampaa, kuin kesäauringossa. Purjeet ovat vielä ylhäällä, mutta ennusteen mukaan tuuli laantuu lähes kokonaan. Aurinko on laskenut ja ulkona hämärtää. Alamme valmistautua pimeänavigointiin. Suuntana on Aspö.

  • Paras AA ryhmä eli Joonatan, Lennu ja Aleksanteri

Yksi ajatus artikkelista “Komea alku, kylmä taival”

  1. Kunnon meininki teillä! Oletteko päässeet tänään torstaina purjehtimaan? Onko reitti suunniteltu siten, että Lokki ei joudu myötätuuleen? Toivottavasti AS:llä ei ole enää shortsit jalassa…

Kommentit on suljettu.