Yöllä on pimeää

Vaxholmista lähdon jälkeen navigointivuoromme alkoi nopeatempoisen tiskaamisen jälkeen. Vuoromme olivat samanlaisia, nyt vain lautasten sijaan pyöriteltiin ruoria. Navigointivuoromme olivat kello 21–23 ja 3–5 eli yövuoroa pukkasi. Vanha viisaus turvaa tuo, yöllä on pimeää.

Rannikkonavigointi oli suuren valosaasteen takia haastavaa, koska oli vaikeaa olla sekoittamatta Tukholman saariston asuinvaloja meille tärkeiden poijuvalojen kanssa. Kuitenkin ryhmähenki pysyi yllä, ja naureskelimme toistemme jutuille, niiden tyhmyydestä huolimatta.

Seuraava aamuvuoromme alkoi leppoisten neljän tunnin yöunien jälkeen. Tähdet loistivat kirkkaasti, ja niitä oli yllin kyllin, koska olimme päässeet ulos sisäsaaristosta ja valosaaste oli vähentynyt. Tähystäjät pääsivät siis aina vuorollaan etsimään mystistä tähtikuviota, kirahvia

Aurinko alkoi nousemaan, kun lähestyimme satamaa. Pinkki auringonnousu oli huumaavan kaunis, ja sen tuoma lempeä lämpö tuntui hyvältä, viilentyneen ja väsyneen yövuorolaisen kasvoilla. Lopulta vuoromme alkoi lähenemään loppuaan, koska olimme lähellä välisatamaa. Kapteeni-Make vaikutti tyytyväiseltä, kun näimme Söderarmin majakan ja valmistauduimme rantautumiseen. Rantautuminen onnistui erittäin hyvin ja rauhallisesti kello 05.15.

Kalle, Maxim ja Akseli

5 vastausta artikkeliin “Yöllä on pimeää”

  1. Hei, hienolle saarelle pääsitte yöksi, ja aamuvahdille (04-06) tiedoksi, että merellä auringonnousut ovat todella niitä hetkiä, jotka jäävät mieleen. Silja Linella pitkän uran tehnyt ja eläkkeelle jäänyt kapteeni on sanonut, että ”Yhtään auringonnousua en vaihtaisi pois”. Toivottavasti saatte tuulta ja pääsette purjehtimaan Ahvenanmerellä. Minnepäin olette menossa seuraavaksi?
    Kakkoslegi pääsi aamulla maihin ja koulunpenkille eli maissa kaikki hyvin,
    terkuin,
    Nina

  2. Moikka, kiitos kommentista ! Seuraavana määränpäänämme on Kökar, jonne olisi tarkoitus rantautua muutaman tunnin kuluttua. Auringonnousu oli todellakin upea, toivottavasti lisää samanmoisia vielä tämän reissun aikana !
    Terveisin 3. legin miehistö

  3. Onpa tunnelmallinen kuvaus yöllisestä navigoinnista – valokuvakin hieno! Löytyikö kirahvi?

  4. Kirahvi pysyi valitettavasti koko yön piilossa, mutta onneksi sentään nähtiin erikokoisia karhuja.

Kommentit on suljettu.