Aamulla lähdimme tutkimaan Söderarmin majakkasaarta. Tapasimme myös saaren ainoan asukkaan, jolle toivotimme ystävällisesti ”god morgon”! Saarella on majakka, pieni museo ja kauppa. Kävelimme saaren ympäri biologian ja maantieteen lehtori Kalle Viherän opastuksella Itämerta opiskellen. Löysimme säähavaintoaseman ja kanoja.
Rannassa opimme levävyöhykkeistä, jotka ovat rannasta syvemmälle mentäessä; tällilevävyöhyke, viherlevävyöhyke, ruskolevävyöhyke ja punalevävyöhyke. Muistakaa uimaan mennessänne varoa vaarallisen liukasta tällilevää! Tämän jälkeen tutkimme leviä sukeltamalla näytteitä ja tarkastelemalla niitä rannalla. Venelaiturin vieressä ui myös paljon korvameduusoita, joista yhden saimme tutkittavaksemme, jolloin totesimme sen olevan koiras, sillä sen sukurauhaset olivat liilat. Korvameduusoita voi nähdä loppukesästä, sillä ne saapuvat silloin pintavesiin lisääntymään.
Matkalla kohti Kökaria, tutkimme ja tunnistimme leviä ja niistä löytyneitä eliöitä. Tunnistimme muun muassa vaskijouhilevää, viherahdinpartaa, rakkolevää, isoluppolevää sekä lettiruskohahtua. Olimme ihmeissämme, kun rakkolevää tutkiessa sieltä löytyi paljon erilaisia olentoja, kuten sinisimpukoita, leväkatkoja ja leväkotiloita. Levien tutkiminen oli kiinnostavaa ja Kalle jo povasi meille meribiologin uraa.
Sanni, Siiri ja Anna
Terveiset kaikille tuleville meribiologeille sinne Lokille! Koulussa kaikki hyvin. Kakkoslegiläisiä näkynyt tänään koulussa.
Miten paljon olettekaan jälleen oppineet, mahtavaa ja mahtavat opettajat! Kökar on tuttu!
Kiva kuulla, että levien tutkiminen on ollut kiinnostavaa! Levät ovat kyllä hauskannimisiä.