Ystadissa eiku ei sittenkään…

Ensimmäinen legi lähti lauantaiaamuna minibussilla kohti Ystadia, tai no, niin ainakin luulimme… Alle tunnin ajon jälkeen pysähdyimme Nynäshamnin satamaan, jossa meille selvisi, että Lokki ei olekaan Ystadissa vaan täällä Nynäshamnissa ja matkasuunnitelmamme menevät uusiksi.

Lokki oli lähtenyt maanantaina matkaan kohti Ystadia. Matka jäi vajaaksi koska isopurje meni myrskyssä rikki ja kipparin meriselityksen mukaan Lokki oli joutunut vaihtamaan kurssiaan kohti Sandhamnia. Purje vietiin Tukholmaan korjattavaksi. Onneksi myrsky ei aiheuttanut vakavampia vahinkoja ja ensimmäinen legi pääsee starttaamaan matkansa vaikkakin reitti sekä suunnitelmat muuttuivat.

Kuultuamme uutiset emme jääneet pakoilleen ihmettelemään, vaan aloimme heti valmistelemaan lähtöä Nynäshamin satamasta kohti Gotska Sändon saarta. Osa miehistöstä lähti kauppaan ja muut jäivät laittamaan Lokkia lähtökuntoon. Myrskyn jäljiltä korjauksessa ollut isopurje piti laittaa kuntoon, eli latat paikoilleen ja purje puomille.

Kello 16.30 Lokki lähti liikkeelle alkuperehdytyksen jälkeen, josta päällimmäisenä jäi muistiin, että pysy veneessä, turvallisuus on tärkeintä.

6 m/s S, etenemme vielä koneella, mutta purjeiden nostoa valmistellaan. Vamos!

Anni, Ella J, Frans

Kuvan esikatselu
Petrus korjaushommissa Lokin mastossa

3 vastausta artikkeliin “Ystadissa eiku ei sittenkään…”

  1. Aika lennosta teillä vaihtuu suunnitelmat. Ei voi kuin ihailla. Turvallista matkaa!

  2. Turvallista matkaa! Terveiset sinne kaikille.

  3. Kiitoksia Arja <3 Terveisin ykköslegi. (Ruotsin kieltä on tullut käytettyä päivittäin. Hyvin sujunut :D)

Kommentit on suljettu.