Kiitos

Tämänvuotinen NNE-kurssi toteutettiin poikkeuksellisen haastavissa olosuhteissa koronan deltamuunnoksen levitessä erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa. Vaihtoehtoina oli kurssin peruminen tai 3 purjehduslegin toteuttaminen omaehtoisen karanteenin ja koronatestauksen kautta. Helpompi vaihtoehto olisi ollut purjehduksen peruminen, mutta opettajat, merilinjalaiset ja heidän vanhempansa sitoutuivat jälkimmäiseen vaihtoehtoon kuten myös päällystö.

Aloitimme purjehduksemme ykkösmiehistön kanssa Kristiinankaupungista, vaihdoimme  Merilukion miehistön Uudessakaupungissa ja kolmas miehistö astui laivaan Kasnäsissä. Pyrimme vaihtotilanteessa pitämään miehistöt erillään toisistaan ja huomioimaan kaikin tavoin infektioturvallisuuden kuljetusjärjestelyjä ja ruokailutilanteita myöden, jotta saisimme kaikki kolme legia toteutettua ja kaikki nuoret merelle. Onnistuimme luomaan kahden viikon ajaksi kuplan, jossa saatoimme 14 henkeä kerrallaan toimia vapaasti yhdessä ilman maskeja ja turvavälejä. Kuten eräs merilinjalainen totesi oman purjehduksensa päätteeksi: ”ensimmäinen normaali viikko yli vuoteen”

Olemme seilanneet kahden viikon aikana yli 500 mailia, opiskelleet meribiologiaa, maantiedettä, historiaa, purjehdusta ja navigointia, mutta ennen kaikkea viettäneet aikaa yhdessä merellä ja luoneet unohtumattomia muistoja, joita ei synny etäopetuksessa tietokoneen välityksellä.

Jukka
Juha, Nina, Christiane, Antti

 

 

 

 

 

Kimmo
Sakari

 

 

 

 

 

 

 

Kalle

 

Lämpimät kiitokset kaikille, jotka ovat mahdollistaneet tämän toteutumisen: Biologian ja maantieteen lehtori Nina Branderille, jonka kanssa olemme tämän kurssin kehittäneet, ja joka opetti kahdelle ensimmäiselle miehistölle meribiologiaa ja maantiedettä, biologian ja maantieteen lehtori Kalle Viherälle, joka oli mukana 3. legillä,  bussikuskillemme Janille, joka ei koskaan tiedä etukäteen mistä hänen pitää meitä hakea, kolmelle erinomaiselle, luotettavalle ja  ammattitaitoiselle kipparille Jukka Elolle, Juha Tammelle ja Sakari Kalskeelle, kolmelle taitavalle perämiehelle Henri Lehtoluodolle, Antti Nuortimolle ja Kimmo Hotaselle sekä tietenkin koululaivamme Lokin omistajille.

Suuret kiitokset myös mahtaville merilinjalaisille, joiden iloa yhdessä olemisesta ja yhdessä oppimisesta on ollut ilo seurata.

Navigare necesse est!

Christiane Ala-Nissilä

Historian ja yhteiskuntaopin lehtori

Merilukion koordinaattori

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yksi ajatus artikkelista “Kiitos”

  1. Lämpimät kiitokset kiinnostavasta blogista ja erityiskiitos Christianelle väsymättömästä uurastuksesta merilinjan purjehdusten toteutumiseksi!
    Lukuisat nuoret ovat vuosien saatossa saaneet kokea unohtumattomia elämyksiä.
    Myrskyä ja tyyntä; sellaistahan se elämäkin on….ja jotain siltä väliltä.

    Olemme lukeneet tätä blogia merilinjan ykkösten kanssa joka opotunnin alussa. Olen varma, että ensi vuonna on tulossa Lokille taas uusi huippuporukka tekemään yhdessä huimia merimuistoja.

Kommentit on suljettu.