Aaltoja aamusta alkaen

Vahtivuoromme alkoi klo 8. Leo irroitti köydet rannasta, Elmeri ajoi Lokin Luvian Laitakarin betonilaiturista ja Atte ryhtyi navigoimaan.

Aurinko paistoi ja tuulta oli noin 4-5m/s etelä/kaakosta. Saarien suojasta päästyämme maininki oli noin 1,5m-2m eilisen tuulen jäljiltä. Etenemme tällä hetkellä koneella vastatuuleen, koska luoviminen veisi liikaa aikaa, ja Lokki luovii vähän huonosti. Meidän pitää olla huomiseen mennessä Uudessakaupungissa. Toivomme tuuliennusteiden ja lännenpuoleisen tuulen toteutumista, jolloin voisimme nostaa purjeet.

Tällä hetkellä olemme Olkiluodon ydinvoimalan kohdalla ja etenemme tosisuuntaan 200 astetta. Kannella olemme navigoinnin lisäksi opiskelleet ja havainnoineet meriympäristöä. Lehtori Brander luennoi ydinvoimasta.

Aallot syntyvät tuulen puhaltaessa pitkän aikaa samasta suunnasta. Opimme, että on olemassa erilaisia aallon pituuksista. Kun eri aallonpituudet yhdistyvät, muodostuu suurempia aaltoja. Aallonpituus tarkoittaa aallon harjojen välistä etäisyyttä toisistaan. Aallonpituudet näyttäisivät tällä hetkellä olevan noin 10m. Aallonkorkeus tarkoittaa aallon harjan ja pohjan välistä korkeutta. Arvioimme, että tällä hetkellä aallon korkeus noin 1-1,5m.

Loppukevennys: Aurinko paistaa!

Sulttaanit+Meeri

 

7 vastausta artikkeliin “Aaltoja aamusta alkaen”

  1. Minkä takia ristiaallokko on vaarallista sukeltajille?

  2. Mitä olette syöneet merellä?
    Kysyypi 21H:n porukka

  3. Eilen ei syöty mitään, mutta tänään se on maistunut paremmin. Ruokalistalla on ollut mm. butter chickeniä, pasta Bolognesea, tortilloja, puuroa ja hilloa.

  4. Emme tiedä, mutta veikkaus on, että pinnalta on vaikeaa seurata sukeltajan etenemistä ja noustessa on vaikeaa uida ristiaallokossa?

  5. Ihana blogi! Toivon teille myötätuulta! Kuka sanoi, että kaikki muu paitsi purjehdus on turhaa?

  6. Ihana blogi. Erikoisen hyvää siinä on, että tutustutaan paikalliseen kulttuuriin, opitaan purjehdustaitoja ja olemaan yhdessä. Tälläisen reissun jälkeen saa pysyviä taitoja itselleen ja muistaa myös ihan erilailla kun ollut omakohtaisia kokemuksia.
    Terv. Raksa- pappa

  7. Yhdessäolo tämän kaiken eristyksessä olon keskellä on parasta. Täällä on oikein hyvä henki.

Kommentit on suljettu.