Matalissa vesissä, korkeissa tunnelmissa

Elsa, Enni, Inka Ja Kanella kansivahdissa

Tiistaina 17.8. klo 8.12 aamulla vahtivuoromme irroitti Lokin Kristiinankaupungin vierasvenesatamasta. Sää oli pilvinen ja koillistuulta oli 4 m/s. Nostimme purjeet Kristiinankaupungin majakan eteläpuolella etelään kääntyessämme.

Elsa ajoi Lokin Jukan (päällikön) ohjeistuksessa laiturista ja ohjasi ulosajossa nimelliskulkusuuntaa vastaan. Tällöin punaiset merimerkit jäävät oikealle ja vihreät vasemmalle. Enni vastasi karttanavigoinnista ja Kanella sekä Inka tähystivät. Tiukoista paikoista selvittiin nelikon hyvällä kommunikoinnilla ja hyvillä hermoilla.

Maankohoamisen takia rannikkoalueilla on erittäin matalaa, joten jouduimme koukkaamaan lännen suuntaan syvemmille vesille. Klo 10 kun vahtivuoromme navigoinnissa oli päättymässä, nostimme purjeet ja saimme nopeutta 4-5 solmua etelän suuntaan. Sulttaanien navigoinnin vahtivuoron aikana nostimme genaakkerin ylös jotta saisimme lisää vauhtia. Nyt vauhti noin 4,9 solmua. Suunta on tällä hetkellä kohti Poria.

Sujuvan miehistön työskentelyn takia opiskelijat on jaettu kolmeen eri vahtivuoroon ja vuorotellen vastuulla on joko keittiövahti, navigointivahti tai opiskeluvahti. Vahtiemme nimet ovat prinssit, sulttaanit ja velhot.

 Terveisin Prinssit, aka Inka, Enni, Kanella ja Elsa

Yksi ajatus artikkelista “Matalissa vesissä, korkeissa tunnelmissa”

Kommentit on suljettu.