Miehistön vaihto ja melko täydellinen venda

Lähdimme koululta bussin kanssa kohti Vuosnaista aamulla kahdeksalta. Saavuimme perille noin kymmeneltä.  Merellä aikatauluja ei aina voi suunnitella tarkasti, joten meille jäi Vuosnaisissa ylimääräsitä aikaa miehistön vaihtoa odotellessamme. Vuosnaisissa kävimme syömässä ja kävelemässä myös luontopolun. Luontopolulla oli paljon hienoja maisemia. Päivän aikana  biologian ja maantieteen opettajamme Kalle opetti meille asioita levistä sekä Suomen kallioperästä. Satamassa ennen lähtöä teimme näkyvyysmittauksia. Näkyvyys Vuosnaisten vierasvenesatamassa oli 1,15m.

Merilinjan viikon merellä seilannut miehistö perehdytti meidät kuunari Lokkiin ja antoi neuvoja purjehdustamme varten ennenkuin he lähtivät biologian ja maantieteen opettaja Nina Branderin kanssa kohti Turkua. Saimme kaksi kullanarvoista ohjetta: Kahvia pitää olla aina saatavilla ja vahdeissa pitää olla ajoissa. Näillä pärjää kuulemma jo aika pitkälle.

Irroitimme  Vuosnaisissa klo 17.20 ja lähdeimme seilaamaan kohti Kumlingenia 8-10m/s tuulessa. Tällä hetkellä koordinaattimme ovat 60◦27’, 53N , 021◦07’912E, Pohjoiskihdillä. Sää on pilvinen ja tuulta on 5-9 m/s.

Monsterit-ryhmä on tällä hetkellä navigointivuorossa ja he tekivät ensimmäisen vendansa. Se oli melko täydellinen. Venda on vastatuulikäännös.

 

Merisiilit

Minttu, Lotta ja Elina

 

9 vastausta artikkeliin “Miehistön vaihto ja melko täydellinen venda”

  1. Suotuisia tuulia – matkasta tulee varmasti huikea!

  2. Terveisiä täältä M/L Sternan kannelta, suotuisia tuulia ja antoisaa purjehdusta koko miehistölle! Mielenkiintoista seurata matkaa ja tutkimuksia blogin kautta 🙂

  3. Hei Lokki,
    täällä odotellaan kuvia ja kuulumisia, missä olette? millainen keli? mitä olette tehneet?

    terkuin,
    Nina

  4. Täällä myös seurataan malttamattomana ja tiiviisti matkan kulkua! Varmasti tulee olemaan hieno ja opettavainen kokemus kaikille! Kaikkea hyvää teille sinne ja suotuisia tuulia!

  5. Lähdimme Kumlingenista ja nyt olemme Sottungan pohjoispuolella. Juuri tällä hetkellä alamme nostamaan purjeita ja kryssimään. Sää on pilvinen.

  6. Moikka! Tänään herättiin kahdeksalta valmiiseen aamupalapöytään, jonka toinen ryhmä oli tehnyt.

Kommentit on suljettu.