Lähtö Getasta

Paikka               60º24’N       20º00’E

Tuulensuunta S-E

Tuulennopeus 12m/s

Sää 18ºC aurinkoista sekä pilvistä

Lähdimme Getasta 11.57 ja nostimme ankkurin. Köysien irrotus oli nopeaa, vaikka ne olivatkin kiinni kahdessa puussa kallionseinämässä. Purjeidennostossa  oli pieniä ongelmia, mutta ne selvisivät lopulta.

Samassa kun lähdimme, otimme pohjanäytteen Eekmanilla, pohjanoutimella. Näyte oli pieni mutta, sen mukaan pohja on terve. Sieltä löytyi liejusimpukoita, pieni mato ja hiekkaa. Pohja on siis terve sen peruusteella että sieltä löytyi elämää.

Kipparikallet aloittivat navigoinnista, joka sujui suht hyvin. Aallot eivät olleet erityisen suuria, mutta tuuli oli kova. Yksi oli ruorissa, 2 nostamassa purjeita ja kolmas katseli karttaa ja käytti kiikareita.

 

 

 

 

2 vastausta artikkeliin “Lähtö Getasta”

  1. Kuka keksi ekmanin ja koska? Mikä oli kolumbuksen laivan nimi ja koska hän löysi Amerikan? Oliko hänellä kaukoputkea matkassa mukana? Oliko hänellä muita laivoja?

  2. Vastaamassa Ässät (Jenny, Kaisa ja Olga)
    Ekmanin keksi ruotsalainen oseanografi Vagn Walfrid Ekman joskus 1900-luvun alkupuolella. Kolumbuksen lippulaiva oli Santa Maria, kahtena muuna laivana Pinta ja Nina, ja hän löysi Amerikan mantereen vuonna 1492 luullen saapuneensa Intiaan. Todennäköisesti hänellä oli alkeellinen kaukoputki mukanaan, vaikka kaukoputki keksittiinkin vasta 1600-luvun alussa.

Kommentit on suljettu.