Turun Suomalaisen yhteiskoulun merilinjan elokuun 2014 NNE-kurssi on päättynyt kotisatamaamme Turkuun. Viikon purjehduksen aikana on opiskeltu biologiaa, historiaa, maantietoa, purjehdusta ja elämää.
Ensimmäinen ryhmä purjehti koululaivamme Lokin Turusta Isokarin majakalle, Getaan ja Maarianhaminaan. Toinen ryhmä purjehti Maarianhaminasta Kastelholman, Jungfruskärin ja Utön kautta takaisin Turkuun.
Biologiaa ja maantiedettä menomatkalla opetti Nina Brander ja paluumatkalla Kalle Viherä. Purjehduksen ja navigoinnin opetuksesta vastasi Lokin ammattimiehistö, kippari Kimmo Hotanen ja Valtteri Itäranta.
Maarianhaminassa molemmat ryhmät suorittivat Ahvenanmaan meripelastuskeskuksessa (Ålands sjösäkerhetscentrum) meripelastusharjoitukset Jouko Moisalan ja Jarkko Gestraniuksen johdolla. Lämpimät kiitokset heille tärkeästä ja merkityksellisesta opetuksesta.
Purjehduksen keskeinen teema on ollut merenkulun turvallisuus. Opiskelijat oivalsivat, että haastavissa tilanteissa merellä kukaan ei pärjää yksin. Tarvitaan saumatonta yhteistyötä ja luottamusta siihen, että asiat hoidetaan yhdessä oli kyse sitten aluksen kuljettamisesta, pelastautumisesta onnettomuudessa tai vedenvaraan joutuneen tajuttoman pelastamisesta. Samaa voidaan soveltaa myös elämään koululaivalla; ruuan valmistukseen, siivoukseen tai opiskeluun. Näitä taitoja tarvitaan myös koulussa ja työelämässä.
Lämpimät kiitokset suurenmoisille merilinjalaisille, jotka ovat kuluneen viikon aikana oppineet paljon tärkeitä tietoja ja taitoja, ammattitaitoisille kollegoille Ninalle ja Kallelle, sekä miehistölle Valtterille ja Kimmolle, jotka ovat kärsivällisesti jaksaneet opastaa merilinjalaisia turvalliseen merenkulkuun säällä kuin säällä.
Kiitos myös kaikille blogimme lukijoille ja kysymysten lähettäjille. Kysymyksiin vastaamalla on myös opittu ja kerrattu tietoja. On myös mukava tietää, että blogiamme luetaan.
Navigare necesse est!
Christiane Ala-Nissilä
Historian ja yhteiskuntaopin lehtori
Merilinjan koordinaattori