Man over Board

WP_20130825_014WP_20130825_016

Aikaisemmin tänään harjoittelimme mies yli laidan tilannetta fendarin kanssa.  Harjoitus sujui ongelmitta toisen kipparimme Maken johdolla.

Mies yli laidan toimintaohjeet:

  1. Kippari huutaa mies yli laidan
  2. Joku miehistöstä pitää katsekontaktin pudonneeseen
  3. Heitetään pelastusrengas
  4. Painetaan mies yli laidan nappia karttaplotterista
  5. Kippari kääntää kurssin 60° sivuun,  jonka jälkeen hän kääntää kurssin täysin vastakkaiseen suuntaan. Kurssin pitäisi tulla täysin vastakkaiseen suuntaan (kääntyy 180°)
  6. Hiljennetään vauhtia ja käännetään vaihde vapaalle, jonka jälkeen  aletaan jarrutella
  7. Pudonneen nostaja pyrkii nappaamaan uhrin vedestä

Urhea kipparimme Kimmo Hotanen päätti testata taitojamme tositilanteessa. Kimmo ”horjahti” laidan yli, jonka jälkeen ruorissa olevan miehistön täytyi hoitaa homma kotiin Laurin johdolla. Kimmo osoittautui ”tajuttomaksi”, joten se teki pelastamisesta vaikeampaa.  Tytöt tulivat kannelle, mutta osa tytöistä unohti omat liivit sisään. On tärkeää muistaa oma turvallisuus ennen muita. Lauri ohjasi meidät hienosti uudelle kurssille, mutta Laurin oli hankala nähdä Kimmoa vedessä, koska kannella oli niin paljon porukkaa seisomassa.  Kun vene saatiin Kimmon viereen, Lari veti Kimmoa lähemmäs venettä, jotta Kimmoon saatiin kiinnitettyä valjas, jonka kanssa hänet nostettiin ylös. Emma kiinnitti valjaat Kimmoon, jonka jälkeen Emma, Lari ja Chenar nostivat Kimmon kannelle.

Tässä tapauksessa Kimmo oli täysissä sielun ja ruumiin voimissa iloisena kannella aurinkoisella Airistolla , mutta jos autettavan hengitys ei ole normaalia tai se puuttuu:

 Puhalla 5 kertaa.

Avaa hengitystie. Aseta suusi tiukasti autettavan suun päälle, sulje sormillasi hänen sieraimensa. Puhalla rauhallisesti ilmaa autettavan keuhkoihin. Puhalluksen aikana katso, että

autettavan rintakehä nousee (liikkuu).

Puhalla yhteensä viisi kertaa.

Jos hengitys ei käynnisty aloita elvytys rytmillä 30:2.

Kun mies on nostettu laidan yli, täytyy vaihtaa vaatteet ja pukea jotain lämmintä päälle hypotermian estämiseksi. Kylmettynyttä ihmistä ei saa hieroa lämmittääkseen häntä, vaan on annettava hänen lämmetä pikku hiljaa.

Lopuksi kävimme tilanteessa tehdyt virheet läpi ja kertasimme oikean suorituksen.  Tytöt jatkoivat harjoituksen jälkeen pullan leipomista.

Emma ja Erika

2 vastausta artikkeliin “Man over Board”

  1. Melkein heitettiin lari perään kun oli niin hankalaa.

Kommentit on suljettu.