Keskiviikko- aamuna heräsimme aurinkoisen taivaan alla. Söimme aamupalan, sekä pulahdimme nopeasti aamu-uinnille. Sen jälkeen lähdimmekin porukalla saaren toiselle puolelle olevaan Myrskyluodon Maijan ”Kotisatamaan” katsomaan, millaisissa olosuhteissa Maija ja hänen perheensä elivät. 1970-luvulla paikalla kuvattiin TV-sarja Myrskyluodon Maija ja jäljellä olevista rakennuksista talosta, navetasta, saunasta ja aitasta sai hyvän kuvan saaristolaisperheen elämästä 1800-l.
Rannalla saimme biologian opettajalta tehtäväksi etsiä mm. mahdollisimman monta eri levälajia, simpukkalajia, sekä mereneläviä. Löydösten avulla opettelimme tunnetuimpia Itämeren lajeja. Saimme tietoa esimerkiksi rakkolevästä, sinisimpukoista, sekä pieneliöistä. Oppitunnin päätteeksi saimme hieman aikaa uimiselle, sekä auringonotolle. Kävelimme takaisin Lokille, söimme ja joimme hyvin kuuman auringon alla ja koitti aika lähteä pitkälle purjehdukselle Maarianhaminaa kohti.
Ilona ja Viivi
Mitä tutkii iktyologi tai -nomi? Toinen mieltä askartava kysymys kuuluu, Mikä on silakan ala ja ylämitta?
Hyvää kotimatkaa kaikille!
T: Pekka
Opiskelijat selvittävät asiaa ja vastaavat kysymykseen.
Moi Pekka,
Iktyologi tutkii kaloja ja kalataloutta. Silakalle ei ole määritetty tarkkaa alamittaa tai ylämittaa, mutta 17 cm pitkiä silakoita on suositeltu syötävän maksimissaan 2 kertaa kuukaudessa sen sisältämien ympäristömyrkkyjen takia.
Emma ja Lauri