Ströömi

Koordinaatit: 60° 33’066N   021°19’080E

Lämpötila: 19 °C

Kello: 16:16

Tuulensuunta ja nopeus: sw 11 m/s (aukolla), sw 6,5 m/s (ströömissä)

Iniönaukolle tultaessa tuuli oli erittäin navakka ja purjeilla edettiin hyvää vauhtia, vaikka tuulensuunnan takia jouduimmekin kryssimään.  Aukolla oli myös vähän aallokkoa, joista osa hajosivat aluksemme kylkeen, heittäen kannelle pärskeitä, jotka virkistivät meitä. Matkalla huomasimme myös merimetsojen valkoiseksi ulosteellaan värjäämiä saaria, joissa ei elävää kasvillisuutta enää ollut näkyvissä. Ströömin lähestyessä tuuli tyyntyi ja jouduimme lyömään koneet käyntiin, jotta etenemisemme ei pysähtyisi kokonaan. Hienot maisemat vilisevät Lokkimme molemmin puolin. Lämmin auringonpaiste vetää opiskelijamme aluksen kannelle nautiskelemaan tämän kesän viimeisimmistä lämpimistä päivistä, jotka ovat lähestulkoon romanttista viettää merellä koulukavereiden, opettajiemme ja miehistön kanssa.

 

Lämpimin terveisin:  Lauri Leimu,  Konsta  Salmela ja Emil Leskinen

3 vastausta artikkeliin “Ströömi”

  1. Moikka! 🙂

    Kiva, että kaikki on sujunut hyvin, vaikka aluksi oli vähän vaikeuksia. Millainen ilmpapiiri teillä siellä Lokilla on? Onko yhteishenki pysnyt koossa?

    Ottakaa kaikki irti purjehduksestanne ja toivomme teille hyviä tuulia ja aurinkoista keliä! Me täällä yritetään opiskellaan ahkerasti, vaikka mieli seilaa jo merellä.

    Torstaina nähdään!

  2. Tervehdys!
    Aurinko laskee täällä Turussa lähes pilvettömälle taivaalla. Toivottavati siellä on myös hieno ilta. Kadehdin!
    Matkanne on sujunut hienosti. Hyvää jatkoa ja tavataan!

    Jouko

  3. Ohoi!

    Purjeet nostettu ylös pilvettömässä säässä ja pienen viivästyksen jälkeen on köydet irroitettu Isokarin laiturista. Matka on ollut loistava tähän asti ja myös pysyy myös loppuun asti mukavana. Tapaamisiin!

    Aurinkoisin mielin ja lämpimin terveisin Emil Leskinen

Kommentit on suljettu.