Matkapahoinvointia

Merisairaus johtuu silmien ja korvassa olevan tasapainoelimen välisestä ristiriidasta: Tasapainoelimet rekisteröivät liikkeen, mutta silma sanoo, että mikään ei liiku, jos ollaan aluksen sisätiloissa. Merisairauteen helpotusta saa sulkemalla silmät ja menemällä pitkälleen tai raitis ilma ja horisontin tuijjottelu kannella.

Emme ehtineet Bengtskäriä pidemmälle, kun 50% merilukion opiskelijoista on jo poissa pelistä. Vihreä ämpäri kiertää ja Otsokin on jo oppinut, että näissä tilanteissa myötätuuli on parempi kuin vastatuuli.

Sijaintimme on tällä hetkellä 5 merimailia Bengtskäristä kaakkoon. Tuuli on tyyntynyt  2m sekunnissa N/W, mutta vanha maininki keinuttaa alusta.

Seuraava etappi on Tallinna, jonne purjehdimme koko yön.

Tuulia odotellessa!

 

3 vastausta artikkeliin “Matkapahoinvointia”

  1. Heippa !
    Hyvin näyttää teillä menevän vaikka sää onkin vähän hidastanut tempoa. Palasin itse kaksi tuntia sitten mereltä ja sammalainen sää tuli koettua. Koittakaa pärjätä ! Pian nähdään 🙂
    Enni

  2. Merisairaus on siitä hyvä sairaus, että menee melkein välittömästi ohi, kun saa kiinteää maata jalkojensa alle. Itse olen kokenut, että pahoinvointi tulee helpoiten ruorivuorossa, pimeällä, kun seuraa pyörivää kompassia. Tällöin kannattaa lyhentää ruorivuoroja, että voi olla olla mahdollisimman paljon kuvailemassanne asennossa – levynä , silmät kiinni. Toisaalta on hyvä, että kalatkin saa iltapalaa:) Täältä tukevalta maalta on niin helppo antaa neuvoja.

    Pekka

  3. Tsemppiä!
    Itse olen monta kertaa kokenut merellä matkapahoinvoinnista. Toivottavasti olo helpottaa nopeasti.
    Riikka L.

Kommentit on suljettu.