HIIOHOI!

Purjeet ylös!

29.8.2010 klo: 17:37

nopeus: 2,8 solmua

sijainti:

60 astetta 08.230 minuuttia pohjoista leveyttä

24 astetta 50.432 minuuttia itäistä pituutta

tuulen suunta ja nopeus: E (itä) 6m/s

aallonkorkeus: 0,3 m

sää: puolipilvinen 12 Celsius astetta

Toisen purjehdusryhmän matka alkoi hytisten Helsingin Halkolaiturista noin klo 10.30 ja saavuimme ensimmäiselle etapille Suomenlinnan telakka-alueelle noin klo 11.30. Suomenlinna on ollut alunperin juuri laivojen rakennus- ja kunnostuspaikka, maailman vanhin kuivatelakka.  Tutustuimme kuivatelakka-altaisiin ja Jahti Alma -alukseen, vanhimpaan puulaivaan Suomessa (valmistettu vuonna 1882).  Ruokailimme Cafè Chapmanissa (ruoka oli maukasta ja annokset runsaita)  ja sen jälkeen tutustuimme Suomenlinnan nähtävyyksiin. Mieleenpainuvimpia olivat Kustaanmiekan tykit, linnoituksen pimeät tunnelit ja sukellusvene Vesikko. Kuninkaanportti oli myös näkemisen arvoinen paikka.

Lähdimme innoissamme Suomenlinnasta klo 16.15 (toiset nukkuen, toiset jo töihin ryhtyen) ja nostimme purjeet noin klo 17, suunta kohti länttä.

Atte, Matias, Suvi

5 vastausta artikkeliin “HIIOHOI!”

  1. Hauskaa että olette saaneet purjeet ylös..(ja blogia päivitettyä). Ihan jännittää minne mahdatte ankkuroitua/kiinnittyä rantaan. Täällä on aika kylmää, teitä lämmittää siellä 18 asteinen merivesi:) nauttikaa meri-ilmasta ja maisemista, muistakaa virkistävät aamu-uinnit.

  2. Hienoa, että aloititte matkan Suomenlinnasta ja sen historiasta. Kustaanmiekka on Suomenlinnan vanhin osa. Se nimettiin aikoinaan 1750 3-vuotiaan kruununprinssin kunniaksi. Kruununprinssistä tuli myöhemmin Ruotsi-Suomen kuningas Kustaa III. Kustaanmiekka oli siis tavallaan maata hallitsevan vallan symboli: Upea näky myös mereltä.

    Vesikko sukellusvene, jonka näitte on muuten rakennettu Turussa. Jatkosodan rauhansopimuksessa Suomelta kiellettiin omat sukellusveneet. Eli jos törmäätte matkalla muihin sukellusveneisiin kuin Vesikkoon niin ne eivät sitten ole suomalaisia 😉

    Hyviä purjehdustuulia!

  3. Jaaha, siellä näytätte olevan ankkurissa Soukan länsipuolella, Kirkkonummen lähellä.. hyviä öitä Inga-Lilliin. Tuulet pysynevät rauhallisina.

Kommentit on suljettu.