Grattis Seinäjoki stadsbibliotek med anledning av Rakkaudesta kirjaan -pris!

Seinäjoki stadsbibliotek tilldelades Rakkaudesta kirjaan -pris för Lukuliekki-spel

Seinäjoki stadsbibliotek belönades med Rakkaudesta kirjaan -premien för Lukuliekki-spel och arbete kring läsdiplomverksamhet torsdagen den 22 oktober under Helsingfors Bokmässan.

Tack vare premien kan man fortsätta läsdiplomverksamheten i Seinäjoki samt sprida information om Lukuliekki-spel i Seinäjoki med omnejd.

Man kan bekanta sig med Lukuliekki-spel av Seinäjoki stadsbibliotek på webbsidan av Eepos-biblioteken (på finska). Ytterligare information om spelet och premien finns även på webbsidan av Seinäjoki.

Rakkaudesta kirjaan -premien

Premien tilldelas en privat person eller en organisation för det goda, långvariga och ansedda arbetet till förmån för läsintresse och litteraturens ställning eller som har på något annat sätt lanserat litteratur med sin egen verksamhet.

Vinnaren av den årliga premien offentliggörs under Helsingfors Bokmässan. Premien har tilldelats från år 2001. Utöver elogen får vinnaren en penningbelöning på 5 000 euro som beviljas av Stiftelsen Finlands Mässa. Ytterligare information on Rakkaudesta kirjaan -premien finns på Helsingfors Bokmässans webbsida (på finska).

Man kan lyssna radiointervjun av Seinäjoki stadsbiblioteks servicechef Outi Kytöniemi och specialbibliotekarie Maria Lehtoala med anknytning till premien på Yle Arena. Anne Elhaimer fungerar som intervjuare. Intervjun är på finska.

Grattis Seinäjoki stadsbibliotek!

Vi gratulerar Seinäjoki stadsbibliotek med anledning av den fina premien och det lyckade Lukuliekki-spelet!

Å rikta dig till läsning! -projektets vägnar,

Henrik Hurme, läskoordinator