Fira läslov under höstlovet!

Läs till världens ände!

Höstlovet är Läslov -kampanj är ett gemensamt initiativ av organisationerna inom bokbranchen och i år genomförs kampanjen för andra gången. Med hjälp av kampanjen uppmuntras familjerna att under skolornas höstlov fira läslov genom att läsa tillsammans. I Läslov-kampanjen betonas också det att läsning är ett gemensamt intresse för hela familjen. Kampanjen stöds av vetenskaps- och kulturminister Annika Saarikko.

På kampanjens webbplats finns ett stort utbud av lästips och bokrekommendationer för läsare i alla åldrar och nivåer! På webbplatsen finns också bilder att färglägga. Med hjälp av bilderna kan man sätta upp egna läsmål och följa hur de framskrider.

Bekanta dig med kampanjen: https://www.lukuloma.fi/. Information på svenska finns under videon.

I kampanjen deltar Kirjailijaliitto, Kirjakauppaliitto, Boksampo, Läscentrum, Läsrörelsen – Utbildningsstyrelsen, Finlands Biblioteksförening, Finlands bokstiftelse, Finlands förlagsförening, Finlands facklitterära författare, Barnboksintitutet och Äidinkielen opettajain liitto.

Läslov i Åbo

I Åbo firas läslovet (höslovet) under veckan 42, 12.-18.10.2020. Under oktober firas även läsmånaden i Åbo i Hela Åbo läser -kampanjens tecken. Bekanta dig med Hela Åbo läser -kampanjen: https://www.turku.fi/sv/nyhet/2020-09-21_hela-abo-laser-igen-i-oktober.

Givande läsestunder och trevligt läslov för alla!

Läsglädje för alla!

Henrik Hurme, läskoordinator