Talvilintujen pihabongaus

Birdlifen ideoima talvilintujen pihabongausviikko järjestetään vuosittain tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Varsinaiset pihabongauspäivät ovat tänä vuonna 28.-29.1. mutta talvilintujen bongaamiseen voi hyödyntää koko viikon maanantaista 23.1. alkaen.

Tässä muistinvirkistykseksi kuva pihalla talvella oleskelevista lintulajeista – montako tunnistat?

Klikkaamalla lintujulisteen kuvaa se aukeaa suurempana ja sitä voi tarkastella esim. kosketustaululta.

Mikä linnuista on suurin? Entä mikä pienin? Minkä värisiä lintuja näet?

Birdlifen sivuilta on tulostettavissa (tai esim. iPadille ladattavissa) lomake omille bongauksille sekä lisätietoa pihan talvilinnuista.

Luontoportin Tunnista -toimintoa kannattaa hyödyntää lintulajien tunnistuksen apuna. Lintujen tunnistamisen apuna tarvitaan havaintopaikka- ja aika, väritys & kuviointi, muoto & koko sekä tietoja linnun käyttäytymisestä. Luontoportin sivuilla voit etsiä tunnusmerkkien mukaan myös kukkakasveja, puita ja pensaita, perhosia, nisäkkäitä, sieniä, kaloja ja itämereen liittyviä asioita.

Jos ei lintuja ehdi bongailla pihalla, voi niitä bongailla WWF:n talvilintulivestä.

                             Bongailemisiin!