KieliVertailu

kive_logoJoko tunnet KieliVertailu -sivuston materiaalit? Jos et vielä, lue tämä artikkeli ja klikkaa sitten tiesi Kielivertailu -nettisivulle. Sivusto on kehitetty Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksella varhaiskasvatukseen, kielitietoisen pedagogiikan tueksi ja konkreettiseksi materiaaliksi suomen kielen oppijoiden tukemiseen. KieliVertailu tukee Turun yliopiston aikaisemmin julkaiseman KieliPeda -työvälineen käyttöä.

”Hyörin, pyörin, ympäri, ämpäri,
etsin uutta ystävää.
Tule sinä ystäväksi, yhdessä pyörimään.”
(KieliVertailu – Hyörin, pyörin -leikin alkusanat)

Sivustolta löytyy myös huikea KieliVertailu -työväline, joka sisältää tietopohjaisen oppaan materiaalin käyttöön sekä 12-osaisen harjoituspaketin josta löytyy leikkejä ja pelejä suomen kielen äänteiden harjoitteluun (mm. hälytysajoneuvojen äänneharjoituksia sekä Muun ja Myyn metsäretki, Maan ja Mään pulkkamäkiretki sekä Moon ja Möön kalaretki -tarinat). Osa harjoituksista sopii ihan pienillekin.

Sivusto tarjoaa ladattavaksi myös lasten kuvakirjan Iso ja Pieni – Talven arvoitus, joka tarjoaa mahdollisuuden harjoitella suomen kielen äänteitä ja äänteellisiä piirteitä. Kuvakirjan sivut ovat värikkäät ja tapahtumarikkaat – paljon katseltavaa myös pienemmille, jotka eivät välttämättä jaksa koko satua kuunnella. Sivustolta löytyy kirjaan lisämateriaalia: äänikirja, musiikkitallenne, lorulaulun nuotinnokset sekä kuvakortit. Täydellinen paketti satuhetkeen.

iso ja pieni talven arvoitus kirjan kansi.