Digivinkit vuodenaikaan – syksy

Mitähän ideoita lapsilta nousee syksyyn liittyen..? Kannattaa kuunnella tarkalla korvalla heidän mielenkiinnonkohteitaan. Hyödyntäkää yhdessä iPadin toimintoja ja tiedonhaussa internetiä. Inspiraatiota syksyisiin askarteluihin voi tsekkailla Orvokki Oravan Luontokoulun sivuilta.

Yle Lapset-sivuston Retkeillään syksyisessä metsässä -idoista löytyyretkitouhua monenmoista.  Miltähän metsässä tuoksuu syksyllä? Miten tuoksut saataisiin dokumentoitua digikeinoin?  Usein mieleen jääneet tuoksut palaavat mieleen, kun tuoksun kohteen näkee kuvassa. Kuvailkaa siis syksyistä luontoa ja muistelkaa tuoksuja, kun ne ovat jo luonnosta kadonneet. Ideoita tuoksutteluun ja nuuskutteluu Orvokki Oravan Luontokoulun Aistimuksia ja elämyksiä -sivulta. Sama sivu antaa ideoita myös katseluun, kuunteluun, tunnusteluun ja maisteluun.

Vuodenajat – mikä puuha kuuluu mihinkin vuodenaikaan? -tehtävässä on ideana siirtää toimintakuvat oikean vuodenajan kohdalle. Lataa tehtävä koneellesi ja avaa Note3 -sovelluksessa. Note3 -sovellus on tietokoneella ladattava sovellus, jolla voi itse tehdä omanlaisiaan tehtäviä kosketustaululle. Voit ladata blogimme Note3 -tehtäviä -sivulta myös valmiita tehtäviä (ja muokata niitä ryhmäsi tarpeita vastaavaksi).

Syksyinen kuvametsästys – (viitotturakkaus.fi) Kun löydät jonkin listassa olevan kohteen, ota siitä kuva kännykkä- tai iPadin kameralla.

Piirretty myyrä silmalasit päässä. Myyrän mielikasvikset -sovelluksesta löydät vuodenaikojen mukaan tietoa kauden hedelmistä / vihanneksista. Löydät sovelluksesta monipuolisesti pohdinta- ja toimintetehtäviä jokaisesta kauden herkusta. Sovelluksessa myös leikki-ideoita sekä minipelejä. Löydät sovelluksen Yritysportaalista nimellä Mole`s vegetables.

Syksyllä, säiden viiletessä muuttolinnut muuttavat pois Suomesta. Mihin matkaa esim. haarapääsky? Suomen linnut -sovelluksesta voi tarkistaa, mitkä linnut muuttavat pois Suomesta talven ajaksi.