Hamahelmistä qr-koodiksi

Julkaisimme Instagram-tilillämme (vakadigiturku) vinkin hamahelmien hyödyntämisestä qr-koodien tekemisessä. Qr-koodien taakse voi kätkeä ääntä, kuvia, toimintaohjeita jne. Jos haluamasi kohde ei ole internetissä, lataa se päiväkotisi Teams -kansioon ja luo sille ensin jakolinkki. Kun sinulla on linkki, kannattaa linkin osoite käydä lyhentämässä Bot.fi -sivustolla. Lyhyelle osoitteelle luotu qr-koodi on selkeämpi kuin pitkän linkin koodin.

Näissä ohjeissa hyödynnämme qr-koodimallin tekemisessä internetistä löytynyttä neulemallisivustoa joka ei vaadi kirjautumista (ellet halua tallentaa mallejasi palveluun). Siirry Stitch Fiddle -nettisivustolle joko tietokoneella tai iPadilla, toimi siellä seuraavasti:

  • Valitse ”Choose your craft” -valikosta ”Other” -> Create QR code.
  • Valitse ”Type” -> Website ja liitä lyhentämäsi linkki website -riville.
  • Paina ”Calculate size” ja ”Open chart”.
  • Kokeile iPadin kameran tai puhelimen qr-koodisovelluksen avulla, että qr-koodi vie sinne minne pitääkin.
  • Heijasta tietokoneesi / iPadisi näyttö kosketustaululle, jotta lapset voivat katsoa sieltä mallia hamahelmityölleen.
  • Mikäli lapset tekevät eri koodeja, voi koodin luoda iPadilla, josta lapset voivat ohjetta seurata. Voit myös luoda koodin yhdellä iPadilla, ottaa siitä kuvakaappauksen (paina kotinappia ja virtanappia yhtä aikaa hetken) ja jakaa ottamasi kuvan Airdropilla toiseen iPadiin.
  • Paina selainikkunan vasemmasta yläreunasta olevaa suurennuslasin kuvaa ja zoomaa qr-koodin koko sopivaksi.
  • Voit myös tulostaa kuvan qr-koodimallista. Ota tällöin tietokoneen näytöltä kuvakaappaus painamalla Windows- ja PrtSc -nappeja yhtä aikaa.

Seuraavaksi tarvitset hamahelmialustan ja hamahelmiä (kaikki samanvärisiä, selkeästi alustasta erottuvia).

Jos päätät silittää qr-koodin, kannattaa kuvioon laittaa myös valkoiset hamahelmet. Älä anna hamahelmien levitä liikaa silitettäessä.

Ole tarkkana kuin porkkana tekiessäsi qr-koodia hamahelmistä. Työniloa!