Ryhmäytymisideoita digivinkein

kädet yhdessä. Ryhmään kuulumisen tunne ja kavereiden saaminen uuden kauden alussa on jokaisen lapsen kasvulle tärkeää. Miten voi hyödyntää digivälineitä ryhmäytymistehtävissä.

Spin the wheel iPad sovellus; Rakentakaa oma jonon arpomisväline yhdessä lasten kanssa, niin että lapset saavat itse valita sektorin värin ja kirjoittaa oman nimensä siihen. Peilaa sovellus tekovaiheessa jo kosketustaululle niin kaikki näkevät mitä kirjoittaja tekee.

neljä ihmisen kuvaa go talk now ipad sovelluksessaGo talk now iPad sovellus auttaa lapsia muistamaan lasten nimet nopeasti. Ota jokaisesta lapsesta kuva sovelluksella ja kirjoita kuvaan lapsen nimi. Lapset voivat sovelluksessa painaa kuvaa ja kuulla lapsen nimen ääneen. Isompien kanssa voi sovellusta lasten kuvien kanssa käyttää kuin kapteeni käskee leikissä. Yksi lapsista painaa lapsen kuvaa ja sovellus lukee nimen ääneen tai useita kuvia. Lapsi keksii tehtävän ääneen sanotulle lapselle (sovellus lukee kuvia painettaessa:  Kaisa, Enni, Miro. Ville joka painoi kuvaa sanoo: Hyppikää viisi kertaa yhdellä jalalla.)

Ota iPadllä kuvia lapsista etukäteen aamulla ja näytä kuvia arvaa kuka leikin tyyliin kosketustaululla tai pienryhmässä iPadillä. Lapset joutuvat tarkkaan katsomaan toisiaan ja miettimään kenen sukka kuvassa tai kenen hiukset kuvassa.

Chatterpix iPad sovelluksella voisi lasten kanssa ottaa jostakin omavalintaisesta esineestä kuva ja laittaa se sanomaan lapsen äänellä jonkin tervehdyksen tai jutun. Muuta lapset myöhemmin kun katsotaan videoita yhdessä yrittävät arvata kenen ääni kyseessä.

Chirp iPad sovellus toimii oivallisesti esittelyissä kun jokainen lapsi kertoo sovelluksen avulla itsestään jotakin ja sitten kavereiden kanssa qr koodit avataan iPadin kameran avulla. Kuunnellaan tarkkaan kuka kaveri on kyseessä tässä pikku tarinan pätkässä. Vain mielikuvitus on rajana kerrotaanko koodin taakse polkupyörästä vai perheestä jotakin…

Clips Ipad sovelluksella voisi lapsi kuvata ja haastatella kaveria pienin videoklipein ja yhdessä katsottaisiin ne läpi joko iPadiltä tai peilattuna kosketustaululle. ”Tässä on Pentti, mitä pentti harrastaa? Mitä Pentti tykkää syödä? yms.”

Dokumenttikameran avulla voi heijastaa kosketustaululle lasten kuvia ja nimiä. Vuorotellen lapset käyvät yhdistelemässä kavereiden nimiä oikein. Ainut sääntö on, että omaa nimeä ei saa vaihtaa oman kuvan alle (siis jos jo tunnistaa oman nimensä).

piirrettyjä beatbox laulajia. Musiikkituokiossa voisi lasten ryhmätymiseen yhdistää vaikka nettiselaimessa toimivaan Incredibox -sivustoon. Parityönä iPadillä lapset voisivat säveltää oman beatboxbiisinsä. Tällä ohjelmalla ei voi epäonnistua kukaan!