Turun kaupungin sivistystoimialan kasvomaskisuositukset laajenevat koskemaan yläkouluja

Turun kaupungin sivistystoimiala laajentaa kasvomaskin käyttösuositusta koskemaan yläkoulujen 7.–9. -luokkalaisia erityisesti valinnaisaineiden tunneille.

Turun kaupungin sivistystoimiala laajentaa kasvomaskin käyttösuositusta 23.11. alkaen koskemaan yläkoulujen 7.–9. -luokkalaisten valinnaisaineiden tunteja. Valinnaisaineiden tunneille tulee oppilaita eri rinnakkaisluokilta, joten maskin käyttö suojaa ryhmien sekoittuessa oppilaita altistumisilta. Oppilaat saavat kasvomaskit omasta koulustaan, mutta myös omia kasvomaskeja saa käyttää.

Kasvomaskien käyttöä on suositeltu vahvasti jo aiemmin kaikille toisen asteen opiskelijoille, ja kaupunki muistuttaa edelleen maskien käytöstä myös busseilla kuljettaessa.

Turun ammatti-instituutin palatessa osittaiseen lähiopetukseen opiskelijoiden ja henkilökunnan tulee käyttää kasvomaskeja oppilaitoksen tiloissa ja työssäoppimispaikoilla.

Sivistystoimialan henkilökunta on saanut maskisuosituksen jo aiemmin syksyllä.  Henkilökunnan tulee käyttää kasvomaskia/visiiriä mm. lähiopetustilanteissa, koulun/päiväkodin yhteisissä sisätiloissa ja etenkin liikuttaessa paikoissa, joihin syntyy ruuhkatilanteita, esim. opetustilojen, palvelupisteiden, uloskäyntien, ruokalan ja vastaavien edustat.

Turku suosittelee kasvomaskin käyttöä julkisilla paikoilla ja busseissa. Urheiluseuroja pyydetään huomioimaan, että kouluikäiset lapset käyttävät kasvomaskia sisäliikuntatiloissa muun kuin liikuntasuorituksen aikana huoltajan arvion ja päätöksen mukaan. Yli 15-vuotiailta Turku edellyttää edelleen kasvomaskin käyttöä sisäliikuntatiloissa muun kuin liikuntasuorituksen aikana.

Koronatilanteen vuoksi Turun päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa noudatetaan myös tehostettuja hygieniakäytäntöjä.

Lisätietoa oppilaille, huoltajille sekä henkilökunnalle löytyy Wilmasta

https://www.turku.fi/uutinen/2020-11-20_turun-kaupungin-sivistystoimialan-kasvomaskisuositukset-laajenevat-koskemaan