S/Y Lokilla Midgårdissa

Kuvassa voi huomata merilukiolaiset luontevassa roolissaan levittämässä melusanomaa, nyt riimukirjaimin. Melu on top, millä tahansa kirjaimilla kirjoitettuna

Saavuttuamme  eilen aamulla Viking Gracella Tukholmaan tapasimme 2.legin miehistön ja suuntasimme yhdessä Tukholman Historiska Museetin viikinkinäyttelyyn. Näyttelyssä oli viikinkiaikaisia arvoesineitä rautakauden lopulta eli noin vuosilta 700–1000 jKr. Näyttely oli erityisen mielenkiintoinen, sillä siinä esitettiin myös viikinkielämän rauhaisempaa, arkista puolta. Esineitä ei myöskään esitelty niin kuin normaalissa näyttelyssä, vaan halutessaan virtuaalisen maailman avulla pystyi yksittäisten asioiden historiaan paneutumaan paremmin. Vastoin yleistä harhaluuloa viikinkien raakuudesta, näyttelyssä osoitettiin, että viikingit eivät olleet ryöstelemässä jatkuvalla syötöllä, vaan ryöstely oli pieni osa suurempaa kuvaa missä vallattiin maita, käytiin kauppaa ja tutkittiin maailmaa.

Kuitenkin viikingit olivat joissain määrin sotaisia ja saattoivat pienestä pitäen harjoitella tulevaisuuden sotia ja ryöstöretkiä varten. Miekat toimivat aseiden lisäksi myös voimakkuuden ja urhollisuuden symbolina.

 

 

 

Viikinkien kerroksellinen maailmankuva multimediaesityksenä

Viikinkien mytologiassa maailma on luotu kuvaannollisen puun ympärille. Yggdrasil – puu kannattelee koko maailmankaikkeutta.  Mytologian yhdeksän maailmaa ovat kaikki puun rungon ympärillä ja puuta kiertää suuri maailmankäärme. Käärme syö omaa häntäänsä. Elävien maailma oli nimeltään Midgård.

Viikingit olivat suuresti kuten me merilukiolaiset. He olivat innokkaita seikkailijoita, jotka halusivat nähdä vierasta maailmaa. He tutkivat tuntematonta purjehtien, haluten aina löytää uusia alueita. Me nykyajan viikingit tutkimmekin museota turhankin meluisasti. Museoreissun jälkeen menimmekin ravintolaan palkitsemaan itsemme, onnistuneen tutkimusmatkan kunniaksi.

Kalle, Maxim ja Akseli

Yksi ajatus artikkelista “S/Y Lokilla Midgårdissa”

  1. Mainiota, että olette viivähtäneet myyttien äärellä. Antoisia tutkimusretkiä merilukion viikingeille! 🙂

Kommentit on suljettu.