Tervetuloa Sanataideakatemiaan! Paikkoja vain rajoitetusti!

Tervetuloa tutustumaan sanataiteen mielikuvitukselliseen maailmaan!

Turun kaupungin lukutaitoprojekti Suuntaa lukemiseen! Rikta dig till läsning! järjestää lukuvuoden 2021-2022 aikana sanataidekoulutusta Turun alueen varhaiskasvatuksen ja esi- ja alkuopetuksen henkilöstölle, kasvatus- ja opetusalojen opiskelijoille sekä lasten ja nuorten (kerho)toiminnan parissa työskenteleville. Sanataideakatemia on laajuudeltaan 24 tuntia, ja koulutus ajoittuu lokakuusta 2021 huhtikuuhun 2022.

Sanataideakatemian tavoitteena on tarjota kasvatuksen ja opetuksen asiantuntijoille uusia mielikuvituksellisia menetelmiä lukutaitotyön tueksi.

Koulutusaikataulu

16.10.2021 klo 10–13 Aloitusseminaari
02.11.2021 klo 17–19 Innostusta sanataiteesta
24.11.2021 klo 17–19 Kirjallisuuslähtöinen sanataidekasvatus

Kevään koulutuskertojen tarkat ajankohdat katsotaan yhdessä ryhmän kanssa 24.11.2021.

Sanataideakatemian alustava aikataulu ja sisältö kokonaisuudessaan löytyvät oheisesta, erilliselle välilehdelle aukeavasta liitteestä (Sanataideakatemia varhaiskasvatuksen ja alkuopetuksen ohjaavalle henkilökunnalle).

Koulutuksen sisältö ja ilmoittautuminen

Koulutus sisältää varsinaisen opetuksen lisäksi itseopiskelua sekä ryhmätehtäviä. Koulutukseen sisältyy myös omien sanataideharjoitusten suunnittelu, toteuttaminen lapsiryhmässä/luokassa sekä raportointi. Työskentely lapsiryhmässä ja/tai luokassa ei kuitenkaan ole edellytys Sanataideakatemiaan osallistumiselle. Koulutusta järjestetään sekä etänä (syksy 2021) että paikan päällä (kevät 2022).

Koulutukseen ilmoittautuminen ja osallistuminen on sitovaa. Koulutus on osallistujille maksuton.

Ilmoittaudu mukaan lukutaitoprojektin Sanataideakatemiaan oheisen linkin kautta Webropolissa. Ilmoittautumiset pyydetään torstaihin 14.10.2021 klo 23.59 mennessä.

Sanataideakatemian enimmäisosallistujamäärä on 20 osallistujaa.

Sanataideakatemiasta

Sanataideakatemian antia ja oppeja saa jakaa kollegoille! 😉

Sanataideakatemian toteuttaa Turussa toimiva lukemista ja kirjoittamista edistävä yhdistys Kirjan talo – Bokens hus ry, ja kouluttajina toimivat kokeneet sanataideohjaajat Jenni Turunlahti ja Jasmine Westerlund. Koulutuksen tuottaa Suuntaa lukemiseen! Rikta dig till läsning! -lukutaitoprojekti.

Tervetuloa Sanataideakatemiaan!

Henrik Hurme
Lukukoordinaattori
Suuntaa lukemiseen!


Oikeudet muutoksiin pidätetään.