Pedagogiset iltapäivät

Osallistavia asiantuntijakeskusteluja keväällä 2021

Suuntaa lukemiseen! -projekti järjestää yhteistyössä Lukeva kunta -verkoston Sanojen sinfonia Lounais-Suomessa -hankkeen kanssa pedagogisia iltapäiviä keväällä 2021. Iltapäivät on suunnattu varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen sekä kirjaston henkilökunnalle, ja myös muut kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan. Iltapäiviä järjestetään kuukausittain etäyhteydellä Teamsin välityksellä.

Vapaamuotoisissa keskustelutilaisuuksissa jutellaan lukutaitotyöhön liittyvistä ajankohtaisista asioista, hyvistä toimintatavoista ja työn kehittämisestä. Iloksemme pedagogisissa iltapäivissä on mukana myös eri alojen asiantuntijoita, jotka osallistuvat lasten lukemiseen liittyvien asioiden pohtimiseen ja kertovat omista kokemuksistaan ja osaamisestaan. Tavoitteena on myös tarjota yksikkörajat ylittävää vertaistukea. Pedagogiset iltapäivät toteutetaan kaksikielisesti.

Osallistu keskusteluun tai tule vain kuuntelemaan! Ilmoittautumislinkit löydät alta tapahtumatietojen yhteydestä. Jos sinulla on ongelmia ilmoittautumisessa, otathan yhteyttä Henrikiin (henrik.hurme@turku.fi, 040 5411706).

Jos olet Turun kaupungin henkilöstöä, muista ilmoittaa kouluttautumisesi myös SAP HR -järjestelmään. Pedagogiset iltapäivät löytyvät itsepalveluportaalista hakusanalla: suuntaa tai rikta.

 


Toukokuussa puheena kirjastoyhteistyö

Ke 12.5.2021 klo 14–15

Keskiviikkona 12.5. keskustellaan päiväkodin, koulun, kirjaston ja kodin välisestä yhteistyöstä Riitta Taaran (kirjastonhoitaja, Turun pääkirjasto) johdolla. Keskustelu käydään ruotsiksi, mutta kysymyksiä ja puheenvuoroja voi esittää myös suomeksi.

MA 17.5.2021 klo 14-15

Keskustelu päiväkodin, koulun, kirjaston ja kodin välisestä yhteistyöstä jatkuu maanantaina 17.5, kun vieraaksemme saapuu Terhi Hannula (informaatikko, Turun pääkirjasto).


Menneet iltapäivät

Lukemiseen innostaminen helmikuun aiheena

Ke 17.2.2021 klo 14–15

Äidinkielen ja didaktiikan yliopistonlehtori Juli-Anna Aerila Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampukselta ja äidinkielen opetuksen professori Sara Routarinne Turun yliopiston opettajankoulutuslaitokselta antavat vinkkejä lukukipinän sytyttämiseen ja vastaavat kysymyksiin lasten lukuinnon herättämisestä päiväkoti- ja kouluympäristössä.

To 18.2.2021 klo 14–15

Lukemisen inspiroija ja erikoiskirjastonhoitaja Agneta ”Netta” Möller-Salmela Hangon kaupunginkirjastosta kertoo kehittämistään moniaistisista menetelmistä lukemisen inspiroimiseksi. Keskustelu käydään ruotsiksi, mutta kysymyksiä ja puheenvuoroja voi esittää myös suomeksi.

Ennakkomateriaalit:

Maaliskuussa keskustellaan lastenkirjallisuudesta ja työstä lastenkirjailijana

Ke 10.3.2021 klo 14–15

Palkittu kirjailija Magdalena Hai kertoo työstään lastenkirjailijana. Hänen uusin teoksensa Painajaispuoti: Hirmuinen Jumimies on julkaistu helmikuussa 2021 (WSOY). Teoksen on kuvittanut Teemu Juhani.

Ma 15.3.2021 klo 14–15

Kuvittaja ja graafikko Jenny Lucander kertoo työstään lastenkirjojen kuvittajana. Hänen ja kirjailija Jens Mattssonin teos Vi är lajon! (Natur & Kultur ja Förlaget, 2019) palkittiin Pohjoismaiden neuvoston lastenkirjallisuuspalkinnolla vuonna 2020. Keskustelu käydään ruotsiksi, mutta kysymyksiä ja puheenvuoroja voi esittää myös suomeksi.

Huhtikuun iltapäivillä aiheena monikielisyys ja lukutaito

MA 26.4.2021 klo 16–17

Keskustelun aiheena iltapäivän aikana on suomenruotsalaisuus ja suomalaisuus peruskoulun oppikirjoissa & kirjavinkkejä kielelliseen ja kulttuuriseen kasvatukseen.

Asiantuntijavieraana englannin ja ruotsin aineenopettaja Wera Kunnas Helsingin kaupungilta. Iltapäivän keskustelu käydään ruotsiksi, mutta kysymyksiä ja kommentteja voi esittää myös suomeksi.

KE 28.4.2021 KLO 14–15

Iltapäivän keskustelun aiheena on monikielisyys ja lukutaito.

Asiantuntijavieraana projektitutkija Niina Kekki Turun yliopistosta.


Pidätämme oikeudet aikataulullisiin ja sisällöllisiin muutoksiin.