Pedagogiset iltapäivät

Osallistavia asiantuntijakeskusteluja keväällä 2021

Suuntaa lukemiseen! -projekti järjestää yhteistyössä Lukeva kunta -verkoston Sanojen sinfonia Lounais-Suomessa -hankkeen kanssa pedagogisia iltapäiviä keväällä 2021. Iltapäivät on suunnattu varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen sekä kirjaston henkilökunnalle, ja myös muut kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan. Iltapäiviä järjestetään kuukausittain etäyhteydellä Teamsin välityksellä.

Vapaamuotoisissa keskustelutilaisuuksissa jutellaan lukutaitotyöhön liittyvistä ajankohtaisista asioista, hyvistä toimintatavoista ja työn kehittämisestä. Iloksemme pedagogisissa iltapäivissä on mukana myös eri aiheiden asiantuntijoita, jotka osallistuvat lasten lukemiseen liittyvien asioiden pohtimiseen ja kertovat omista kokemuksistaan ja osaamisestaan. Tavoitteena on myös tarjota yksikkörajat ylittävää vertaistukea. Pedagogisissa iltapäivissä keskusteluja käydään sekä suomeksi että ruotsiksi, mutta kysymyksiä ja puheenvuoroja kannustetaan kaikissa tilaisuuksissa esittämään molemmilla kielillä.

Osallistu keskusteluun tai tule vain kuuntelemaan! Ilmoittautumislinkit löydät alta tapahtumatietojen yhteydestä. Jos sinulla on ongelmia ilmoittautumisessa, otathan yhteyttä Henrikiin (henrik.hurme@turku.fi, 040 5411706).

Maaliskuussa keskustellaan lastenkirjallisuudesta ja työstä lastenkirjailijana

Ke 10.3.2021 klo 14–15

Palkittu kirjailija Magdalena Hai kertoo työstään lastenkirjailijana. Hänen uusin teoksensa Painajaispuoti: Hirmuinen Jumimies on julkaistu helmikuussa 2021 (WSOY). Teoksen on kuvittanut Teemu Juhani.

Ilmoittaudu Webropol-lomakkeen kautta viimeistään maanantaina 8.3.

Jos olet Turun kaupungin henkilöstöä, muista ilmoittaa kouluttautumisesi myös SAP HR -järjestelmään. Tilaisuus löytyy itsepalveluportaalista hakusanalla: suuntaa.

Ma 15.3.2021 klo 14–15

Kuvittaja ja graafikko Jenny Lucander kertoo työstään lastenkirjojen kuvittajana. Hänen ja kirjailija Jens Mattssonin teos Vi är lajon! (Natur & Kultur ja Förlaget, 2019) palkittiin Pohjoismaiden neuvoston lastenkirjallisuuspalkinnolla vuonna 2020. Keskustelu käydään ruotsiksi, mutta kysymyksiä ja puheenvuoroja voi esittää myös suomeksi.

Ilmoittaudu Webropol-lomakkeen kautta viimeistään torstaina 11.3.

Jos olet Turun kaupungin henkilöstöä, muista ilmoittaa kouluttautumisesi myös SAP HR -järjestelmään. Tilaisuus löytyy itsepalveluportaalista hakusanalla: rikta.

 


Huhtikuun iltapäivillä aiheena monikielisyys ja lukutaito

Kieli- ja kulttuuritietoisuus ja monikielisten lasten lukutaidon edistäminen ovat huhtikuun pedagogisten iltapäivien teemana. Tarkempia tietoja ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa.


Toukokuussa puheena kirjastoyhteistyö

Toukokuussa keskustellaan päiväkodin, koulun, kirjaston ja kotien välisestä yhteistyöstä. Tarkemmat aiheet ja aikataulut julkaistaan myöhemmin.Menneet iltapäivät

Lukemiseen innostaminen helmikuun aiheena

Ke 17.2.2021 klo 14–15

Äidinkielen ja didaktiikan yliopistonlehtori Juli-Anna Aerila Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampukselta ja äidinkielen opetuksen professori Sara Routarinne Turun yliopiston opettajankoulutuslaitokselta antavat vinkkejä lukukipinän sytyttämiseen ja vastaavat kysymyksiin lasten lukuinnon herättämisestä päiväkoti- ja kouluympäristössä.

To 18.2.2021 klo 14–15

Lukemisen inspiroija ja erikoiskirjastonhoitaja Agneta ”Netta” Möller-Salmela Hangon kaupunginkirjastosta kertoo kehittämistään moniaistisista menetelmistä lukemisen inspiroimiseksi. Keskustelu käydään ruotsiksi, mutta kysymyksiä ja puheenvuoroja voi esittää myös suomeksi.

Ennakkomateriaalit:


Pidätämme oikeudet aikataulullisiin ja sisällöllisiin muutoksiin.