Kirjaseikkailu Turussa 2022

Jännittävä kirjaseikkailu ympäri Turkua

Suuntaa lukemiseen! -lukutaitoprojekti, Turun kaupunginkirjaston lastenosasto Saaga ja turkulaiskirjailija Eva Höglund järjestävät jännittävän kirjaseikkailun, Kompisdeckarna-kirjasuunnistuksen, 4.–30.4.2022 eri puolilla Turkua ja verkossa.

Kirjasuunnistus sijoittuu Kompisdeckarna löser paketmysteriet -kirjan tavoin Turkuun.

MITÄ?

Kompisdeckarna-kirjasuunnistus on jännittävä kirjaseikkailu, joka perustuu kirjailija Eva Höglundin seikkailuromaaniin Kompisdeckarna löser paketmysteriet (2020). Kirjasuunnistus sijoittuu kirjan tavoin Turkuun.

Kirjasuunnistus koostuu kahdeksasta rastista, jotka vuorostaan sisältävät kirjan lainauksien lisäksi erilaisia toiminnallisia tehtäviä, jotka herättävät jokaisen seikkailunhaluisen salapoliisin kiinnostuksen! Rasteilla luettavissa olevat kirjan lainaukset tapahtumineen sijoittuvat aina kyseessä olevan rastin läheisyyteen, näin ollen suunnistus antaa selkeän kuvan kirjan tapahtumista ja tapahtumapaikoista. Toiminnallisten tehtävien tekeminen ei edellytä kirjan lukemista ennakkoon.

Suunnistus on avoinna kaikille, mutta se on suunnattu erityisesti kirjan kohdeyleisölle, 9–12 vuotiaille lapsille ja nuorille.

Kompisdeckarna löser paketmysteriet (2020) Vaski-verkkokirjastossa.

MISSÄ?

Kompisdeckarna-kirjasuunnistuksen rastit:

  • Turun linna/linnan portilla
  • Barkerinpuiston leikkipaikka
  • Urheilupuisto/Paavo Nurmen puistotie
  • Biologinen museo
  • Samppalinnanpuiston leikkipaikka
  • Vartiovuorenmäki/Turun Kesäteatteri
  • Turun kaupunginkirjasto/lastenosasto Saaga
  • Kupittaanpuisto/Seikkailupuisto

Kirjasuunnistus löytyy kokonaisuudessaan myös verkosta, joten kuka tahansa voi ajasta ja paikasta riippumatta ryhtyä etsiväksi ja seikkailla eri puolilla Turkua! Tehtävät on käännetty myös suomeksi.

Kirjasuunnistus verkossa (Thinglink)

MILLOIN?

Kirjasuunnistus starttaa maanantaina 4.4. ja on vapaasti kierrettävissä lauantaihin 30.4. asti.

Suunnistus käynnistyy Lukuviikolla 2022 (4.4.–30.4.). Lukuviikko 2022 nostaa esiin lukutaidon yhteiskunnallisen merkityksen globaalista näkökulmasta. Maailmanlaajuisesti tarkasteltuna lukutaito on monelle selviytymistaito: Lukuviikko 2022/Lukukeskus.


Yhteystiedot:

Henrik Hurme, lukukoordinaattori (henrik.hurme@turku.fi, 040 5411706)

(Oikeudet muutoksiin pidätetään.)