Sanataidetyöpajat

Luovaa lukemista ja yhteistä kieltä sanataiteella

Joko tunnet sanataiteen aakkoset tai tiedät kuinka luetaan luovasti?

Suuntaa lukemiseen! -projekti järjestää yhteistyössä Kirjan talo – Bokens hus ry:n kanssa sarjan sanataidetyöpajoja huhtikuussa 2021. Työpajat on suunnattu ensisijaisesti varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen henkilöstölle, mutta myös muut pienten lasten kanssa työskentelevät ovat tervetulleita. Työpajojen tavoitteena on antaa työkaluja kirjallisuuden ja luovan yhdessäolon lisäämiseen. Kouluttajina toimivat pitkän linjan sanataiteen ammattilaiset Hanna Dufva, Jasmine Westerlund, Paola Fraboni ja Katja von Wendt.

Sanataidetyöpajat toteutetaan Teamsin välityksellä, ja ne ovat maksuttomia. Koulutuksia järjestetään sekä suomeksi että ruotsiksi, ja yhden koulutuskerran osallistujamäärä on enintään 25 henkilöä. Työpajoja järjestetään kahdella eri sisällöllä. Tutustu koulutusten sisältöihin alla, poimi sinulle sopiva päivä ja ilmoittaudu mukaan!

Mikäli sinulle tulee kysyttävää, otathan yhteyttä Piritaan (pirita.karkkainen@turku.fi).

Luova lukeminen, 45 min 

Maailmassa, joka on täynnä virikkeitä, ärsykkeitä ja jatkuvaa muutosta, lukeminen nousee arvoon arvaamattomaan. Mutta miten hidas lukeminen pärjää nopeassa maailmassa? Miten kirjat ja lukeminen voivat tulla lähelle lasta hänen omista mielenkiinnon kohteistaan kumpuavien mediatekstien kautta? 

Sanataiteen ABC, 45 min 

Sanataide voi olla ryhmässä kieli, jolla luodaan ystävällistä ja rakentavaa ilmapiiriä. Sanataide voi olla uusia alkuja ja hyviä juonenkäänteitä yksilölliseen oppimiseen ja yhdessä olemiseen. Työpajassa määritellään, mikä ja mitä on sanataide, ja kuinka sitä voisi hyödyntää esimerkiksi opetuksessa. 


Aikataulu ja ilmoittautuminen

Luova lukeminen

  • maanantai 12.4.2021 klo 14.00–14.45.

 

Sanataideohjaaja: Jasmine Westerlund (Kirjan talo – Bokens hus ry).  

Luovan lukemisen työpajat löytyvät SAP HR -järjestelmästä hakusanalla: luova  


Sanataiteen ABC

  • maanantai 12.4.2021 klo 15.00–15.45.

 

Sanataideohjaaja: Hanna Dufva (Kirjan talo – Bokens hus ry).  

Sanataiteen ABC -työpajat löytyvät SAP HR -järjestelmästä hakusanalla: sanataiteen  


Kreativ läsning

 

Sanataideohjaaja: Paola Fraboni ja Katja von Wendt (Kirjan talo – Bokens hus ry).  Huom. työpaja järjestetään ruotsiksi.

Kreativ läsning -työpajat löytyvät SAP HR -järjestelmästä hakusanalla: kreativ 


Ordkonstens ABC

  • maanantai 19.4.2021 klo 12.15–13.00. Webropol-ilmoittautuminen on sulkeutunut. Työpajassa voi kuitenkin olla vielä tilaa, kysy siis suoraan Piritalta (pirita.karkkainen@turku.fi).

 

SanataideohjaajaPaola Fraboni ja Katja von Wendt (Kirjan talo – Bokens hus ry). Huom. työpaja järjestetään ruotsiksi.

Ordkonstens ABC -työpajat löytyvät SAP HR -järjestelmästä hakusanalla: ordkonstens  


Kirjan talo – Bokens hus ry

Kirjan talo on sanataiteen ja kirjallisuuden aluekeskus sekä taiteen autonominen tila. Aluekeskuksena Kirjan talo työllistää sanataiteilijoita kirjallisuuden yleisötyöhön. Kirjallisuuden yleisötyöksi lasketaan mm. kirjallisuustapahtumat, lukupiirit, kirjoittajakurssit, sanataidekerhot, sanataiteen perusopetus, lukemisen edistämistyö ja sanataidelähtöinen palvelutuotanto. Kirjallisuuden yleisötyötä tehtäessä voidaan kirja jättää sivuun, jotta tekstiin tutustumisen jää aikaa.

 


Pidätämme oikeudet aikataulullisiin ja sisällöllisiin muutoksiin.