PUHUJAESITTELY #2 – Juli-Anna Aerila (27.03. 11–13)

Tapahtumailmoitus ja luennoitsijana toimivan Juli-Anna Aerilan valokuva. Tapahtuman lisätiedot julkaisussa.

Puhujaesittelyt jatkuvat, vuorossa Juli-Anna Aerila!

Tervetuloa Suuntaa lukemiseen! -projektin ja Sanojen sinfonia Lounais-Suomessa -hankkeen kaksikieliseen webinaaripäivään Lastenkirjat iskevät lukukipinää! lauantaina 27.3. klo 10–13!

Kaksikieliseen webinaaripäivään ollessa enää muutama päivä, on aika esitellä päivän toinen puhuja, lasten ja perheiden lukemiseen innostamisen monitaituri ja asiantuntija Juli-Anna Aerila! Juli-Anna työskentelee Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampuksella äidinkielen ja kirjallisuuden didaktiikan yliopistonlehtorina, jonka lisäksi hän toimii lasten lukemisen ja kirjallisuuskasvatuksen dosenttina Oulun yliopistossa. Juli-Anna vaikuttaa myös useissa lasten lukemiseen innostamiseen ja kirjallisuuskasvatukseen keskittyvissä hankkeissa, esimerkkinä IKI-TARU – Tarinoilla lukijaksi.

Juli-Anna Aerilalta on hiljattain julkaistu kaksi lasten ja nuorten lukemiseen innostamiseen opastavaa teosta, nimittäin Sytytä lukukipinä : pedagogisia keinoja lukuinnon herättelyyn (2020) ja Kirjasta kaveri : sytykkeitä lukijaksi kasvamiseen (2021). Teosten toisena kirjoittajana on FT, dos. Merja Kauppinen Jyväskylän yliopistosta.

Ensimmäisen luento-osuutensa aikana (11–12) Juli-Anna tulee kertomaan lasten ja perheiden lukuinnon herättämisen teoriataustoista, jonka jälkeen hän jatkaa esittelemällä työpajamaisesti käytännön työvälineitä ja toimintamalleja (12–13).

Ilmoittaudu mukaan N-Y-T, ilmoittautuminen sulkeutuu nimittäin tänään torstaina klo 23:59! Tapahtumaan ilmoittaudutaan oheisen Webropol-kyselyn kautta.

Tapaamisiin! Siihen asti, lukuiloa kaikille!

 

Webinaaritiimin puolesta,

Henrik Hurme, lukukoordinaattori