Digivinkit vuodenaikaan – kevät

Tästä artikkelista löydät kevääseen sopivia digivinkkejä 🙂

Kevätbingo kuuluu jokaiseen kevääseen! Lataa kevätbingon kuva iPadille. Merkitse bongaukset iPadin ruudulla (Tiedostot -> Äskeiset -> kevätbingo -> Kynä kuva näytön oik. yläreunasta -> ”Valmis” näytön vas. yläreunasta.) Avaa kevätbingon tulostettava versio tästä.

Puro123 -sivustolla on ihan uutena juttuna Kevät -tarinallinen tehtävä, sopiva tähän ihanaan vuodenaikaan, kun luonto heräilee talven jälkeen. Puro123 -sivuston tehtävät toimivat niin iPadeilla kuin kosketustaulullakin.

Easi-Scope -mikroskooppeja löytyy useammast Turun kaupunginnpäiväkodista. Jos teillä ei ole omaa, voitte lainata sellaisia TOP-keskuksesta voitte lainata sellaisia TOP-keskuksesta. Ottakaa Easi-Scope -mikroskoopit iPadien kera mukaan metsäretkelle tai päiväkodin pihalle. Kaikki näyttää ihan erilaiselta ja tarkemmalta mikroskoopin kautta tutkittuna!

Tunnetko Metsämörrin? Täältä löydät Metsämörrin vinkkejä ulkotoimintaan.

Metsäretken aika? Tsekkaa täältä Muumien ulkoilukoulujen metsäretkivinkit lumettomaan aikaan.  Tai Tekemistä keväisille metsäretkille.

Blogimme Luontotoiminta -sivulta löydät rutkasti iPad-ideoita luonnossa toteutettavaksi.

Vuodenajat – mikä puuha kuuluu mihinkin vuodenaikaan? -tehtävässä on ideana siirtää toimintakuvat oikean vuodenajan kohdalle. Lataa tehtävä koneellesi ja avaa Note3 -sovelluksessa. Note3 -sovellus on tietokoneella ladattava sovellus, jolla voi itse tehdä omanlaisiaan tehtäviä kosketustaululle. Voit ladata blogimme Note3 -tehtäviä -sivulta myös valmiita tehtäviä (ja muokata niitä ryhmäsi tarpeita vastaavaksi).

Piirretty myyrä silmalasit päässä. Myyrän mielikasvikset -sovelluksesta löydät vuodenaikojen mukaan tietoa kauden hedelmistä / vihanneksista. Löydät sovelluksesta monipuolisesti pohdinta- ja toimintetehtäviä jokaisesta kauden herkusta. Sovelluksessa myös leikki-ideoita sekä minipelejä. Löydät sovelluksen Yritysportaalista nimellä  `Mole’s Veggie Adventures

Kevät on lintubongausten kulta-aikaa. Suomen linnut -sovellus iPadille auttaa lintujen tunnistamisessa. Sovellukseta löydät myös muutamien lintulajien laulunäytteet. Youtubesta niitä löytyy lisää.

Katso myös Kevään merkkejä etsimässä -artikkeli keväältä 2021:

Kevään merkkejä etsimässä