Karhu nukkuu

Karhujen elämä kiinnostaa lapsia. Miksi karhut menevät talviunille? Nukkuvatko karhut koko talven? Karhuista virallista tietoa löytyy Korkeasaaren sivuilta sekä suurpetojen sivuilta. Alla Ranuan eläinpuiston videossa löytyy asiaa karhuista.

Pienen karhun talviunet  on ihana lasten satu minkä voit linkistä tulostaa ja lukea lapsille ryhmässä. Tarinasta voisi piirtää kuvat ja rakentaa niistä iMoviessa videon tai vaikka lähettää Swayhin liitettynä kotiin.

Karhu nukkuu -laulu on tuttu niin aikuisille kuin lapsille. Voit ottaa leikkiin mukaan 3DBear iPad sovelluksella lisätyn todellisuuden karhun keskelle laulupiiriä jos haluat tai laulaa laulua alla olevan videon mukana.

Seuraavassa videossa voi katsella miten hauska karhu on herätessään kesken unien 🙂

Kirjastoista löytyy useita kirjoja, joita voi monipuolistaa kirjaan liittyvän iPad-sovelluksen avulla. Seuraava kirja saattaa olla jo tuttu…

Mur eli karhu on Kaisa Happosen kirjoittama kirja unettomasta karhusta. Kirjaan saa pientä, mukavaa lisämaustetta, kun lukuhetkelle ottaa mukaan iPadin jossa on kirjaan liittyvä sovellus auki. Kirjan sivuilla on punatulkkuja ja kun sellaista sivua tarkastelee iPadiin ladatun sovelluksen kautta, sivulla tapahtuu jänniä juttuja!

Mur eli karhu -kirjaan liittyvän sovelluksen saat ladattua iPadille Turun kaupungin sovelluskaupasta, Yritysportaalista. Sovellus löytyy sieltä nimellä Mur – Step In Books.