Digiä turvallisesti

Kautta aikojen on puhuttu liikenneturvallisuudesta. Miten liikenteessä tulee toimia, jotta kulkeminen olisi turvallista. Nykyaikana perinteisen liikenneturvallisuuden lisäksi on osattava kulkea turvallisesti digiliikenteessä. Parhaillaan on menossa Digiturvaviikko (25.-29.10.).

Miten teidän päiväkodissa huomioidaan digiturvallisuus?

liikennevalokuva.

Miten ohjata lasta seikkailemaan turvallisesti netissä? Suojellaan lapsia -sivuston Turvallisesti digiliikenteessä -osiosta kannattaa poimia vinkit somekäyttäytymisen opetteluun 5-6-vuotiaiden kanssa.

Lataa tarinalliset Stop, Slow, Go! -materiaalit tästä.

Turvallisesti digiliikenteessä -sivustolta ladattavasta, oivallisesta tehtäväpaketista, kannattaa myös vinkata kotiin vanhemmille!

Spoofy pelin logo, missä lukee spoofy.Yritysportaalista ladattava Spoofy on iPad sovellus, joka kannattaa heijastaa älytaululle Appletv:n kautta iPadilta ja pelata yhdessä koko ryhmän kanssa. Pelin kautta opitaan myös miettimään netissä surffaamista sekä somekäyttäytymistä. Pelin eteneminen siis tapahtuu iPadillä ja lapset yhdessä voivat pohtia ratkaisuja kosketustaulun kautta.

Kuvaustapa-asioita kannattaa miettiä myös lasten kanssa. Miettikää esimerkiksi, saako kaveria kuvata ilman lupaa? Saako kaverin takana olevat lapset näkyä kuvassa? Oliko heiltä kysytty lupa? Pohditaan lasten kanssa yhdessä näitä juttuja, katsoen samalla ryhmässä otettuja kuvia vaikka älytaululle heijastettuna. Saadaan hyvä startti lapsen oman somekäyttäytymisen arviointiin. Tästä aiheesta saa vaikka koko vuoden kestävän projektin, jossa somekäyttäytyminen kehittyy ja muovautuu läpi eskarivuosien..