Easi-Scope Wireless – mikroskoopin käyttö

Päiväkodeissa on paljon ohjelmointiin ja tutkimiseen liittyvää välineistöä. Turun kaupungin varhaiskasvatusyksiköt voivat myös lainata mm. ohjelmointirobotteja TOP-keskuksesta. Kurkkaa lainalaitteet täältä.

Uusimpana lainattavina laitteina löytyy Easi-Scope Wireless -mikroskooppi. Se toimii yhdessä xPloview -sovelluksen kanssa (ladattavissa iPadille Yritysportaalista).

Easi-Scope yhdistetään iPadiin Easi-Scopen omalla langattomalla verkolla. Ohjeet yhdistämiseen löydät Easi-Scope -mikroskoopin ohjeista, onnistut mainiosti kun seuraat ohjeita 🙂 Kun mikroskooppi on yhdistetty iPadiin, mikroskoopin kautta näkyvät asiat näet iPadin näytöllä. Voit joko katsoa tutkittavaa asiaa suoraan iPadista xPloview -sovelluksesta ja myös ottaa sovelluksella kohteista kuvia tai videota. Easi-Scope -mikroskooppiin voi yhdistää yhtä aikaa useampaan iPadiin.

Easi-Scopesta on myös langallinen versio, joka yhdistetään johdolla tietokoneeseen. Tällöin Easi-Scopen kanssa toimiva sovellus ladataan Software Centeristä. Jos sieltä ei sitä löyty, ole yhteydessä Service Deskiin.

Easi-Scopen ja xPloview-sovelluksen avulla tutkin ja toimin ympäristössäni – vasun oppimisen alueista toteutuu varsin mallikkaasti, kun lapset pääsevät tutkimaan tuttua päiväkotiympäristöään. Miltä näyttää pöydän pinta suurennettuna? Entäs oma paita? Miltähän hiekkalaatikon hiekka näyttää? Tutkitaan!

Alla on Easi-Scopella suurennettuja kohteita (xPloview -sovelluksella otetuin kuvin). Mistähän nämä suurennukset ovat?

Katso alta tekemämme lyhyt video Easi-Scopen ja xPloviewin käytöstä.

Iloa tutkimiseen!