iPadien yhteiskäyttö ryhmissä

Kuvitteellinen Pöllökadun päiväkoti koostuu viidestä lapsiryhmästä. Heillä ei ole esikoululaisia. Päiväkodista löytyy viisi iPadia, jotka ovat kaikkien ryhmien käytettävissä.

Alkusyksystä käytiin koko talon palaverissa läpi tärkeitä kauden asioita ja siellä sovittiin myös päiväkodin iPadien käytöstä. Keksittiin, että iPadeja kierrätettäisiin talossa niin, että niistä saataisiin kaikista parhaiten hyöty irti kaikkien ryhmien kesken. Kun iPadeja on ryhmän käytössä yhtä aikaa useampia, pystytään niitä hyödyntämään tehokkaammin kuin tilanteessa, jossa iPadeja on vain yksi ryhmää kohden.

Päädyttiin seuraavanlaiseen ratkaisuun: kaikki päiväkodin iPadit ovat ryhmissä viikon kerrallaan. Tällöin omalle vuorolleen ryhmän henkilökunta voi jo etukäteen suunnitella toimintaansa niin, että omalla vuoroviikollaan iPadeja hyödynnetään ryhmässä monipuolisesti ja pedagogisesti. Vuorottelusta tehtiin lista joka tallennettiin päiväkodin Teams-tiimiin ja tulostettiin kahvihuoneen seinälle.

Palaverissa päätettiin, että ryhmät huolehtivat iPadien toimintakyvystä, eli siitä että niissä on akkua seuraavaa ryhmää varten. Sovittiin myös, että mikäli jonain viikkona / päivänä taulukkoon merkitty ryhmä ei tarvitse iPadeja, voi joku muu ryhmä ottaa ne käyttöönsä.

Toimisiko Pöllökadun päiväkodin idea myös teillä?