Lapsen oma kirja Book Creator -sovelluksella

Book Creator iPad-sovelluksella on helppo tehdä omia sähköisiä kirjoja. Lapset varmasti keksivät, mistä aiheesta haluavat kirjansa tehdä; kertooko se omasta perheestä, kavereista vai onko lopputulos aivan täysin mielikuvituksellinen satu.

Turun kaupunki on hankkinut lisenssejä Book Creator for iPad -sovellukseen. Sovelluksella voit tehdä useita kirjoja. Sovelluksesta on saatavana myös Book Creator One, joka on ilmainen sovellus ja sillä voit tehdä yhden kirjan kerrallaan. Nämä vaativat iPadilta vähintään 13.0 käyttöjärjestelmän.

Ennen kuin otat Book Creator -sovelluksen käyttöön lapsiryhmässä, kannattaa katsoa alla oleva ohjevideo, josta selviää perustoiminnot.

Kirjan tallentaminen onnistuu helpoiten iPadin näytöntallennuksella:

  • Lisää näytöntallennuspainike Ohjauskeskukseen, jos se ei siellä jo ole. Katso ohjeet täältä.
  • Kun haluat aloittaa iPadin näytöntallennuksen, avaa kuvassa näkyvä ohjauskeskus.
  • Paina sieltä näytöntallennuskuvaketta  parin sekunnin ajan. Avautuu ruutu, jonka alla mikrofonin kuva.
    • Mikäli haluat, että iPad tallentaa näytöntallennuksella iPadista itsestään tulevan äänen, kuuluu mikrofonin olla pois päältä.
    • Mikäli haluat, että iPad tallentaa näytön ulkopuolelta tulevat äänet, klikkaa mikrofonin kuvaa, jolloin saat mikrofonin päälle.
  • Paina ”Aloita tallennus”, näytöntallennus alkaa 3 sekunnin kuluttua kuvakkeen painamisesta.
  • Näytöntallennus lopetetaan samaa kuvaketta painamalla.

Alla olevassa videossa on Book Creatorilla tehdyn kirja, joka on tallennettu iPadin näytöntallennusta käyttäen. Kun kirjassa on tekstiä, kirjan tekstit voi lukea Book Creator sovelluksen oma ääni, ”Read to me” -toiminto. Toki on kivempaa, että lapsi halutessaan kertoo itse kirjan tapahtumia.

Kun kirja on tallennettu näytöntallennuksella, se löytyy iPadin Kuvat -sovelluksesta. Siirrä video iPadilta tietokoneellesi tämän ohjeen mukaan  ja lataa se ryhmäsi Teams-jakokansioon. Näin saamme lasten ihanat kirjat myös vanhempien nähtäviksi, koko perheen yhdessä tutkittaviksi.