Sydänviikko 18-25.4 2021

Iloa ruuasta ja hyvää mieltäpoika heittää iloisesti ilmaan hedelmiä. ruokapöytään!

Sydänviikko 18-25.4 2021 liputtaa ruoan ja ruokailon puolesta. Mukavaa tulostettavaa materiaalia käytettäväksi varhaiskasvatukseen löytyy neuvokas perhe sivustolta.

Ruokatietoutta ja tehtäviä kosketustaululla tai avattavaksi nettiselaimella iPadilla:

Piirretty myyrä silmalasit päässä.Tutustukaa yhdessä lasten kanssa Myyrän kasviksiin. Ipad -sovellus löytyy Yritysportaalista nimellä Mole’s Veggie Adventures, mutta on täysin suomenkielinen sovellus. Voit vaikka peilata sen Appletv:n kautta kosketustaululle ja tutustua koko ryhmällä eri kasviksiin. Aina kasviksen tehtävien jälkeen tulee lopussa joku kiva yhteisleikki.

Dokumenttikameran alla voisi näyttää ryhmälle erilaisia kuvia ruoista ja miettiä niiden maistuvuutta. Mitä jos tekisittekin vaikka ruokien tykkäämisistä mukavan pelin dokumenttikameran alla. Kuvia eri ruoista ja saa viedä vaikka vihreän palikan ruoan alle joka on mieluisin, keltaisen palikan ruoan alle joka on maultaan ihan ok ja punaisen palikan ruoan alle mitä ei mielellään maistelisi. Tällä keinolla saa pikagallupin tehtyä nopeasti eri ruokalajien maistuvuudesta. Jatkokeskusteluina vielä perustelut miksi valitsit minkäkin ruokalajin värin.