Aikakausilehtiviikko 5.-11.4.2021

Hei, sinä eskariryhmän varhaiskasvatuksen opettaja tai varhaiskasvatuksen lastenhoitaja!

Tiesitkös, että tällä viikolla vietetään Aikakausilehtiviikkoa sekä Lukuviikkoa? Netissä on digiversiona luettavissa tämän viikon ajan lukuisia aikakausilehtiä, myös lapsille 🙂 Löytyy Aku Ankka, Bamse, Hevoshullu, Jääkiekkolehti jne. Varmasti jokaiselle jotakin.

Viikon teemasivuilla, eli täällä, on ladattavissa esikoululaisille ja alakouluikäisille suunnattuja tehtäviä aikakausilehtiviikkoon liittyen. Nappaa sieltä mieleisesi!

Mikäli innostuitte digilehdistä, voisitte itsekin kokeilla oman lehden tekemistä. Tässäpä muutama vinkki:

Oman lehden tekeminen alkaa kätevästi aivoriihellä. Mietitään yhdessä joko koko ryhmän kesken tai pienryhmissä, mitä lehteen kirjoitetaan.

iPad-sovellus Popplet lite on juuri sopiva tähän tarkoitukseen. Sillä voi tehdä mindmapeja, joiden avulla asioiden jäsentely on helpompaa. Löydät sovelluksen Yritysportaalista.

Lasten lehtikone – sivusto, jossa voi helposti tehdä oman lehden. Vaatii kirjautumisen, koska onhan lehteä mukava päästä lueskelemaan uudelleenkin.

iPadin Book Creator for iPad-sovelluksella voi tehdä omia lehtiä, vaikkapa sarjakuvalehdessä. Vaatii ohjelmistoversion 13.0 toimiakseen. Book Creator one toimii myös alle 13.0 ohjelmistolla, mutta se on suppeampi. Löydät iPadillesi sopivan Book Creator -version Yritysportaalista.

Lukutaidon perusteet kehittyvät tarinoimalla, kuuntelemalla, keskustelemalla. Näitä taitoja kehittää  Polku tarinaan -sivusto. Polku tarinaan on usean tahon yhteistyössä koostama materiaali, joka houkuttelee tutustumaan metsään eri vuodenaikoina. Löydät sivustolta kuvia jokaiseen vuodenaikaan ja runsaasti tehtäviä ja pohdittavaa kuvista. Materiaali tukee varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmien keskeisten sisältöjen toteutumista. Nopeasti juoneen pääsee mukaan avaamalla Polku tarinaan -materiaalit. Aloittakaa vaikka kokeilemalla tehtävien qr-koodeja.