Kevätjuhlat poikkeusaikana

Kevätjuhlat puhututtavat monessa talossa nyt korona-aikana. Yksi kiva tapa saada perheille mukava päätös kaudelle on toteuttaa se kuten Uittamon päiväkoti, Jalustinkadulla tekee.

Juhlan idea syntyi lapsilta, kun ryhmissä alkoi kevätpöhinä… Mitä siis kukin haluaisi tehdä kesälomalla nyt kun ei ulkomaille saatikka kotimaassa ei pystytä matkustamaan. Aikuiset tarttuivat hyvin lasten juttuun mukaan ja yhdessä pistettiin ideariihi pystyyn. Miten toteuttaa lasten jutut mutta korona rajoituksilla? Digitutorin käynti talossa sai opettajien ideoihin lisäkipinän kun kaikki ajatukset kasattiin yhteen. Toteutetaan tämä juttu QR-koodeilla. Lasten ajatukset joko äänitettäisiin tarinana, lisättäisiin kuvina tai taideteoksina koodien taakse.

Qr-koodirata toteutetaan keväällä yhtenä iltapäivänä lasten hakuhetkellä. Radat on ryhmittäin värikoodattu, jolloin vanhemmat tietävät mitä QR-koodia metsästävät lasten kanssa. Koodien taakse on piilotettu joko sway tekniikalla tehtyjä valokuvapinoja,

Barbiet kuvattuna ulkona. Book creatorilla tehtyjä sarjakuvasivuja, Green screen -sovelluksella rakennettuja lomatunnelmia lasten omalla valokuvalla höystettynä tai Chirp.qr sovelluksella äänitettynä lasten omia tarinoita.playmobile-ukko pizzan vieressä.

Yhdessä pohdittiin vielä videosovellustenkin käyttöä. Ja nämä kaikki tekniikat hyödyntäen saadaan Qr-koodien taakse sijoitettu kivoja yllätyksiä aiheesta Kesäloma. Tästä tuleekin koko kevään yhteinen mukava projekti mihin saadaan sisällytettyä paljon pedagogiikkaa ja digitaitoja lapsilähtöisesti.