Kirjasto – paljon muutakin kuin talo täynnä kirjahyllyjä

Kirjasto – paljon muutakin kuin talo täynnä kirjahyllyjä

Tervetuloa pedagogiseen iltapäivään Terhi Hannulaisen kanssa maanantaina 17.5. klo 14-15! Pedagogisen iltapäivän teemana on kirjastonkäytön positiiviset vaikutukset lasten sanamyönteisyyteen ja lukemisen kehittymiseen sekä päiväkodin, koulun, kirjaston ja kodin välinen yhteistyö.

Ilmoittaudu mukaan lauantaihin 15.5. mennessä oheisen Webropol-kyselyn kautta. Jos työskentelet Turun kaupungilla, muista ilmoittaa osallistumisesi myös SAP HR -järjestelmässä. Hakusana SAP HR itsepalveluportaalissa on suuntaa.

Ohessa pieni maistiainen tulevasta keskustelusta. Tekstin on kirjoittanut Terhi Hannula.

Kirjastolaiset kohtaavat lapsia monella tavalla, paitsi hyllyjen välissä neuvomassa ja kirjoja vinkkaamassa, myös TikTokissa, lorutuokioissa, kirjastoon kohonneen Tylypahkan käytävillä, koululaisten Mediamatkalla ja eskarilaisten kirjastokursseilla, ja vanhemman kouraan annetun iltasatupassin sivuilla. Kun lasten lukutaito laajenee kattamaan medialukutaitoa, kuvanlukutaitoa, pelilukutaitoa ja ohjelmointilukutaitoa, voi joskus tuntea olevansa hukassa. Kaiken takana on kuitenkin lapsena rakentunut peruslukutaito ja innostus sanoihin ja uuteen tietoon.

Miten kirjastonkäyttö tukee lasten sanamyönteisyyden ja lukemisen kehittymistä? Mitä kaikkea opettajat, varhaiskasvattajat ja vanhemmat voivat ammentaa kirjastojen palveluista? Mikä on sinun vinkkisi kirjaston käyttöön? Siitä pääsemme puhumaan, kun vieraaksi saapuu Terhi Hannula Turun kaupunginkirjastosta maanantaina 17.5. klo 14-15.

(Teksti: Terhi Hannula)


Esittelyssä Terhi Hannula

Terhi Hannula (FM, tohtoriopiskelija) työskentelee informaatikkona Turun pääkirjastossa ja vastaa kirjaston lasten ja nuorten mediakasvatuksesta. Terhi on opastanut satoja lapsia ja nuoria oppimaan mediataitoja kirjastossa, tekemään kirjavinkkivideoita, hakemaan tietoa ja arvioimaan sitä kriittisesti. Kirjastossa kaikki lähtee kuitenkin lukemisen ilosta ja siitä, että koko kaupunginkirjaston väki auttaa ja innostaa lapsia kirjojen ääreen lastenosastojen arjessa sekä tapahtumien ja ryhmäkäyntien myötä. Kirjastokortti on ilmainen matkalippu mihin vain mielikuvitus vie!

Terhi on työskennellyt myös sanataideohjaajana, kustannustoimittajana, ja tekee parhaillaan väitöskirjaa sukupuolen kuvauksista intialaisissa elokuvissa.

Meillä kirjastolaisilla on vaikka millaisella kokemuksella varustettuja ihmisiä ja todella erilaisia työnkuvia! (Terhi Hannula)

Kuva Terhi Hannulasta
Terhi Hannula. Kuva: Emma Vartiainen

Pedagogiset iltapäivät toukokuussa

Aiempien kuukausien tapaan myös toukokuussa järjestetään kaksi pedagogista iltapäivää, yksi suomeksi ja yksi ruotsiksi. Ruotsinkielinen pedagoginen iltapäivä järjestetään keskiviikkona 12.5, ja silloin asiantuntijavieraana on kirjastonhoitaja Riitta Taara Turun kaupunginkirjastosta. Lisätietoa pedagogisista iltapäivistä löytyy pedagogisten iltapäivien sivulta.

Pedagogiset iltapäivät järjestetään yhteistyössä Lukeva kunta -verkoston Sanojen sinfonia Lounais-Suomessa -hankkeen kanssa.

Lukuiloa!

Henrik Hurme, lukukoordinaattori
Suuntaa lukemiseen! -projekti